kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 08.08.2020 23:07:22

Znani vsi četrtfinalisti lige prvakov

Reuters
Znani so vsi četrtfinalisti v nogometni ligi prvakov. Po Leipzigu, Atalanti, Atleticu Madridu, PSG, Lyonu in Manchester Cityju sta se danes med osem prebila še Bayern in Barcelona.

Barcelona in Napoli sta se v Italiji razšla z 1:1, tokrat pa so Katalonci slavili s 3:1. V drugi minuti vratnica Driesa Mertensa, v deseti minuti pa je Barcelona povedla, ko je z glavo po kotu zadel Clement Lenglet. Kazalo je, da je ob tem storil prekršek, a so sodniki po pregledu gol priznali. V 23. minuti je na 2:0 povišal nepopustljivi in spretni Lionel Messi.

Argentinski velemojster je znova udaril v 30. minuti, ko je zadel iz bližine, a so sodniki gol razveljavili zaradi domnevne Messijeve igre z roko. Je pa Messi ob koncu polčasa poskrbel še za najstrožjo kazen, ki jo je zanesljivo izvedel Luis Suarez. V sodniškem dodatku pa je tudi Napoli prišel do strela z bele pike, ki ga je unovčil Lorenzo Insigne.

V drugem polčasu je bilo manj razburjenj, v 80. minuti so Italijani sicer zadeli, a iz prepovedanega položaja, Hirving Lozano pa je pozneje iz težkega položaja zadel še vratnico.


Bayern si je že na prvi tekmi v Londonu priigral zajetno prednost s 3:0, tokrat pa je doma proti Chelseaju igral 4:1. Bavarci so povedli že v deseti minuti, ko je Robert Lewandowski unovčil najstrožjo kazen. V 24. minuti je prednost podvojil Ivan Perišić. Štiri minute pozneje je Callum Hudson-Odoi z roba kazenskega prostora sicer zadel za Chelsea, a gol ni obveljal.

Je pa obveljal v 44. minuti, strelec iz bližine je bil Tammy Abraham. A že takrat je bil Chelsea v izgubljenem položaju, njegovo usodo je le potrdil Corentin Tolisso, ko je v 76. minuti poskrbel za Bayernovo vodstvo s 3:1. Lewandowski pa je v 84. minuti dvema podajama dodal še svoj drugi gol na tekmi. Poljak je bil sicer vpleten v prav vseh sedem zadetkov proti Chelseaju (trije goli, štiri podaje).

Pred prekinitvijo vseh športnih dejavnosti zaradi izbruha novega koronavirusa so bile odločene štiri tekme. Mesto v četrtfinalu so si že marca zagotovili Leipzig, Atalanta, Atletico Madrid in PSG.

Nadaljevanje lige prvakov bo potekalo v mehurčku v Lizboni od 12. do 23. avgusta. Tako četrtfinali kot ostali dvoboji bodo potekali na eno tekmo. Četrtfinalni pari pa so: Bayern - Barcelona, Manchester City - Lyon, Leipzig - Atletico Madrid ter Atalanta - PSG.

Članki iz rubrike