ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 01.08.2020 20:52:15

Za Mariborom je prva pripravljalna tekma: Sergej Jakirović je videl POVSEM RAZLIČNA POLČASA!

Grega Wernig
Nogometaši Maribora so odigrali prvo tekmo v pripravah na novo sezono, ki jo bodo 13. avgusta na svojem igrišču začeli v dvoboju z Aluminijem.

Nasprotnik vijoličastih je bil drugoligaš iz Beltincev, ki se je odlično upiral favoriziranemu tekmecu. Gostje so v sedmi minuti celo povedli, ko je Marić premagal Ažbeta Juga. Vodstvo gostov ni trajalo dolgo, le dve minuti pozneje je namreč zadel Dervišević. Akcijo je začel Milec, podal Zahoviću, slednji pa je na robu kazenskega prostora odlično zaposlil Derviševića, ki je zadel levi spodnji kot Serecevih vrat.

Na novo spremembo rezultata je bilo potrebno počakati malo dlje, zgodila pa se je v 36. minuti, ko je gostujočo mrežo spretno zadel Zahović in vijoličasti so prvič na tekmi povedli. S rezultatom 2:1 pa se je tudi končalo prvih 45 minut srečanja.

V drugem polčasu je Maribor nastopil s povsem spremenjeno enajsterico, številne menjave pa je opravil tudi gostujoči trener Radovan Karanović. Drugih 45 minut je minilo v izraziti prevladi prvoligaša, ki je do konca srečanja dodobra napolnil mrežo Beltincev. Na koncu je bilo kar 8:1 za domače. V polno pa so v drugem delu med 55. in 78. minuto merili Bajde in Tavares, ki sta zadela dvakrat, Mešanović in Felipe Santos.


Maribor je nastopil v postavi: Jug, Milec, Mitrović, Peričić, Kolmanič, Dervišević, Cretu, Repas, Kramarič, Matko, Zahović. V drugem polčasu so igrali: Pirić, Klinar, Martinović, Koblar, Bobarić, Vrhovec, Pihler, Felipe Santos, Bajde, Mešanović, Tavares.

Za Beltince so igrali: Serec, Kuzma, Maučec, Raduha, Mršič, Zorman, Kristl, Balažič, Mörec, Marič, Mauko. Priložnost so dobili še: Zver, Šipoš, Hartman, Žalik, Kalamar, Sočič, Andrejč, Sukič, Kotnjek, Hren.


Članki iz rubrike