900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 01.08.2020 08:23:25

Bo Gorica RES KONKURENČNA v prvi ligi?! Predsednik Hari Arčon pravi, da je BIL NAČRT ...

Martin Metelko
Nogometaši Gorice so si na veličasten način priborili napredovanje v prvo ligo.

V Kranju so kar s 5:0 razbili favorizirani Triglav in se zasluženo veselili ekspresnega povratka med elito. Toda to prinaša dodatne skrbi, finančna situacija v klubu ni rožnata, za nameček je do začetka nove sezone ostalo zgolj še 11 dni, tako da ni veliko časa za sestavo ekipe, ki bi se lahko konkurenčno kosala s tekmeci.


Še več, nekaj nosilcev igre bi lahko celo zapustilo moštvo. Največ se govori o tem, da bi odšel Amarachi Osuji, ki je bil prvo ime obračuna s Triglavom. Kaj pa na to pravi predsednik Gorice Hari Arčon? "Poleg tega, da gre za odličnega igralca, je tudi odličen človek. Niti v enem trenutku ni razmišljal o svojem prestopu. Vem, da so ga v zadnjem času veliko oblegali, dogajalo se je marsikaj, dosti je bilo lobiranja, umazanih igric, a je ostal čist v glavi in si zasluži oditi iz Gorice s spoštovanjem ter smo mu lahko hvaležni, podobno kot vsem ostalim." Ali to pomeni, da bo 24-letni nigerijski napadalec dejansko odšel? "Ne, to še ne pomeni, da odhaja, a želim povedati, da si nekaj ključnih igralcev zasluži boljšo priložnost. Predvsem finančno, njihova leta tečejo in človek, ki vlaga, se odreka zaradi nogometa, si zasluži iti naprej."

Prav tako je zanimiv Rok Grudina, oba pa si močno želijo v Kopru. Nič čudnega, če vemo, da je tam trener Miran Srebrnič, ki zelo dobro pozna kakovost obeh igralcev. Če bosta odšla, bo Gorica res močno oslabljena. "Časa je zelo malo, a je bil načrt narejen že pred enim letom, tako da se nič ne bo zgodilo z danes na jutri. Tudi če se ne bi izšlo proti Triglavu, je bil načrt narejen za naprej. Niti malo se ne bojim prihodnosti, verjamem pa, da nam bo v prvi ligi verjetno malo lažje," je optimističen Hari Arčon.

Članki iz rubrike