Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.07.2020 08:01:48
Deli članek:

Zakaj je Rajčević ZAPUSTIL MARIBOR? Veliko razkritje BRANILCA: Trener me je želel ZADRŽATI, toda ...

NK Maribor

Odhod Aleksandra Rajčevića iz Maribora je malce presenetljiv.

Še toliko bolj, ker je bil Primorec pod Jakirovićevo taktirko standarden član začetne enajsterice in ker je hrvaški strateg Sergej Jakirović nekajkrat glasno dejal, da želi izkušenega branilca v svoji zasedbi tudi za naslednjo sezono.

"Veliko sva se pogovarjala s trenerjem. Izrazil je željo, da bi ostal. Jaz sem šel do njega, da bi ga vprašal, kaj si misli o mojem statusu. Trener je hotel, da ostanem, klub se je odločil v drugo smer, tako da mi ni preostalo nič drugega, kot da si poiščem nov klub. Koper je prišel kot naročen, klical me je predsednik in smo se kar hitro dogovorili. Vračam se domov," je vse skupaj komentiral Rajčević, ki ga bodo zelo pogrešali tudi njegovi mariborski soigralci.

Vsi po vrsti so se od njega čustveno poslovili, tudi s številnimi zapisi na družbenih omrežjih. "Nekateri fantje so mi dejali, da si želijo, da ostanem. Ampak vemo, kako je v športu. Statusi se hitro spreminjajo. Našli bodo nekoga drugega, ki jih bo zabaval, jih dvigoval. Veliko fantov je takšnih, zdaj bodo drugi morali prevzeti to odgovornost. Eden izmed njih je denimo Dervišević," je v smehu dejal Rajčević, ki bo v naslednji sezoni torej znova nosil dres Kopra.

Kopra, ki želi po vrnitvi v prvo ligo takoj napasti vrh slovenske nogometne elite. "Res je. Ne bom rekel, da so me Koprčani s tem presenetili, vsekakor mi zelo ustreza, da predsednik Kopra želi že takoj napasti sam vrh. Navajen sem iz Maribora visokih ambicij, tega, da si ves čas želiš biti prvi. Prvi mož Kopra ima super ambiciozne ideje in jaz se z njim strinjam. Če bomo sestavili dobro ekipo, lahko postanemo tudi prvaki, zakaj pa ne," je zaključila mariborska legenda.