Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
24.07.2020 20:46:02
Deli članek:

NOVA koprska moč in OČITKI. Poslušal sem jih že zaradi DARETA VRŠIČA, češ kaj boš z njim ...

Grega Wernig

Predsednik kanarčkov Ante Guberac se ne ozira na mnenja tistih, ki menijo, da sestavlja ekipo s preveč starejšimi igralci.

Aleksander Rajčević je po 10 letih zapustil Ljudski vrt in se vrnil na Bonifiko, z njim je koprska slačilnica dobila nekoga, ki je navajen zmagovanja, osvajanja lovorik in pritiskov, kar nikakor ni nepomembno. "Vsi ga poznamo, o njem ni treba izgubljati besed. Profesionalec od glave do pete. Od prvega dne kariere in vse do danes. V teh dneh sem dvakrat srečal Darka Milaniča, bila sva v isti družbi, in seveda je beseda stekla o nogometu. Tudi o Aleksandru Rajčeviću in povedal mi je, da je bil eden od ključnih mož, ki so Mariboru prinesli ligo prvakov, ligo Europa. Njegove izkušnje so neprecenljive, prav tako sem prepričan, da se vrača izjemno motiviran, igranje doma v koprskem dresu bo zanj predstavljalo nov velik izziv. V veliko pomoč nam bo, to je popolnoma jasno, obenem bo s svojim odnosom do dela vzgled mlajšim in vsem drugim, vlekel jih bo naprej," poudarja predsednik kanarčkov Ante Guberac, toda tudi očitkov, da bi ekipa vendarle potrebovali mlajše nove moči, ne manjka.

"To sem poslušal že takrat, ko je prišel Dare Vršič. Češ kaj boš s starim, odsluženim igralcem, a tako rezultatsko kot marketinško se je izkazalo, da je zadetek v polno. Pa še nekaj vam povem. Dare nikakor in niti po naključju še ni rekel zadnje besede. Upam si napovedati, da bo v prihodnji sezoni, če ne najboljši, pa gotovo med najboljšimi igralci lige. Ne vem, ali je bil kdaj v preteklosti tako zagnan, tako lačen igranja, zmag. Uživa v nogometu in ne dvomim, da je v tem trenutku bolj motiviran, kot je bil takrat, ko je s Koprom osvojil naslov prvaka. Tudi pri Aleksandru Rajčeviću sem skozi pogovor začutil neizmerno željo po uspehu, po novih izzivih, vse to me navdaja z zadovoljstvom in optimizmom," pravi prvi mož Kopra.

Jurij Kodrun