Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
24.07.2020 18:42:19
Deli članek:

PRVAKI RAZKRIVAJO: Kdo je naš Mo Salah, koliko je ponudb, kakšne so ODŠKODNINE in kdo je govoril, da DELAMO NAPAKE

Jurij Kodrun

Bil je veličasten večer, bila je veličastna noč. Knežje mesto še vedno slavi, celjski prvoligaš je dočakal največji trenutek v svoji zgodovini, takšnega scenarija si pred začetkom sezone ni drznil napovedati tako rekoč nihče. Navdušenje grofov ob prvem naslovu prvaka je zato kakopak še toliko večje, nikakor pa ni naključno.

Po neprespani noči, nabiti s čustvi, in velikem slavju ob naslovu prvaka je bil glas športnega direktorja Celjanov razumljivo hripav, a vendarle dovolj jasen, da je bilo nemogoče ne zaznati gromozanskega zadovoljstva. Navdušenja! "Vse skupaj je bilo spontano," je razkril Branko Veršič. 


Verjeli smo že nekaj časa

"Verjeli smo v svojo zgodbo. Verjeli smo že nekaj časa, ampak ko se zgodi, so čustva seveda posebna. Na takšne trenutke ne moreš biti pripravljen. Vesel sem odziva igralcev in navsezadnje celotnega kluba, ker je pristnost, ki smo jo kazali celotno sezono, prišla do izraza tudi med proslavljanjem. Fantje so najprej obležali na igrišču, ko so se začeli zavedati, da jim je uspel pravi mali čudež, pa se je vse skupaj le stopnjevalo; najprej ob slavju z navijači na igrišču, potem na tiskovni konferenci in na koncu še na zaključnem internem druženju. Bili so nadvse kulturni, vendar neizmerno veseli, razposajeni, srečni. Vse, kar se je dogajalo, je nekaj neverjetnega. Dokler tega ne doživiš, ne moreš vedeti, kaj vse ti šport lahko da. Fantastično," je misli zbiral snovalec kadrovske politike pri grofih in se nato ozrl na celotno sezono. "Naslov prvaka smo osvojili na izjemen način. Dosegli smo največ zadetkov, dobili pa smo jih najmanj ter pobrali vse oziroma veliko nagrad po izboru Spinsa. Vse to razkriva, da naš uspeh nikakor ni naključen. Obrisi so bili opazni že pred časom. Ko smo prodali nekatere igralce, so mi mnogi v strokovnih krogih govorili, da delamo napake in da se bomo zelo težko enakovredno postavili po robu Olimpiji in Mariboru ter tudi nekaterim drugim klubom, denimo Domžalam in Muri. Toda na vse to se nismo ozirali. Vztrajali smo na svoji poti. Imamo začrtano smer, ki ji sledimo iz dneva v dan, iz treninga v trening, imamo jasno določen proces dela, obenem pa je naše vodilo, da v nobenem trenutku ne popuščamo. Ne smemo. Igralcem ni lahko in danes že vedo, da jim ne bo niti v prihodnje. Že v torek začenjamo nov cikel, novo obdobje dokazovanja, kot prvaki bodo morali vaditi še bolj zagnano. Kvalifikacije za ligo prvakov so velikanski izziv in obenem odgovornost. Tega se nadvse veselimo, po drugi strani je morda tudi nekaj negotovosti, a bodite prepričani, da bomo storili vse, kar je v naših močeh, da bi dokazali svojo kakovost."

Ni bil pripravljen, danes pa je naš Mo Salah

Nogometna Slovenija se je začela spraševati, česa so Celjani sposobni v kvalifikacijah za najprestižnejše tekmovanje. "Za nami je že nekaj zahtevnih mednarodnih preizkušenj. Moči smo merili s Crveno zvezdo, Pisat Gliwicami, Rijeko in še z nekaterimi kakovostnimi zasedbami. In bili smo konkurenčni. Vsekakor drži, da so uradni dvoboji nekaj drugega, vendar tudi prijateljska srečanja ponujajo odgovore. Ter potrditev dela in selekcioniranja igralcev, kar ti daje spodbudo za naprej. Nismo imeli denarja, da bi pripeljali že izdelane igralce, zato pa imamo dovolj volje, znanja, energije in potrpežljivosti, da razvijamo potencial posameznikov, ki imajo za seboj vsak svojo zgodbo in so pri nas videli priložnost za morebiten nov začetek in uveljavitev. Mitja Lotrič je denimo lep primer. Po prihodu k nam ni bil dovolj pripravljen niti za prvoligaške izzive, kaj šele za kaj več, zdaj pa je zasluženo najboljši igralec sezone. Vmes je spremenil vse, tudi življenjski slog. Pomembno je, da je razumel in dojel, na kakšen način lahko napreduje. Danes je naš Mo Salah, podobnih zgodb pa je še nekaj. Fantje so dokazali, da znajo in zmorejo, so najboljši v Sloveniji in upam, da bodo kos tudi evropskim izzivom. Verjamem, da lahko igrajo tudi na tako visoki ravni in marsikoga presenetijo, prav tako je izjemnega pomena ostati na realnih tleh ter nadaljevati trdo delo. To je edina pot," je poudaril Branko Veršič, ki ga po nekaj dneh morskega oddiha bržčas čaka veliko dela s 'snubci', ki bodo začeli obiskovati stadion Z'dežele. Mnogi varovanci Dušana Kosića so se gotovo znašli v beležkah številnih evropskih oglednikov.

Jurij Kodrun
Za zdaj ponudbe niso zadovoljive

"Ponudbe so … Veste, zakaj me je bilo strah, da mogoče ne bomo prvaki? Ker so fantom številni začeli mešati glave. Zlasti ko smo premagali Maribor, se je pojavil velik naval, vendar se je treba zavedati nastalih razmer. Tudi igralci. Posledicam koronakrize se je nemogoče izogniti na vseh področjih in tudi v nogometu je sanjske pogodbe takoj in zdaj težko pričakovati. Da bi kar drug za drugim dobivali želene ponudbe, je nemogoče. Morda dva, trije … Sicer pa lahko povem, da imamo nekaj ponudb, a so takšne, da me do zdaj niso zadovoljile. Če bo prišla zares prava, pa ne bomo zadrževali nikogar; nikogar ne bomo ovirali, da bi šel na boljše, da bi naredil korak naprej v svoji karieri," je zatrdil snovalec kadrovske politike v prvoligašu iz knežjega mesta, ki je dovolj preudaren, da ne pričakuje, da bodo zdaj kar vsi hkrati za celjske nogometaše začeli ponujati gore denarja. "Zavedamo se, kdo smo in kaj smo ter da bo iz Celja težko kdorkoli odšel za več kot milijon evrov odškodnine. Nekateri so vsekakor tržno zanimivi in dobro kotirajo, a nadomestilo je na koncu odvisno od številnih dejavnikov, prav tako kot realizacija prestopa."