sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

nu
nu
2 24.07.2020 12:49:45

OBLAK GRE V LONDON? Iz strokovnega štaba Atletica: "Rus hoče Oblaka!" DOGOVOR SKLENJEN?

Profimedia
Vse bolj se stvari nagibajo k temu, da je slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak že odigral zadnjo tekmo v dresu Atletica v španskem prvenstvu.

Po poročanju britanskih medijev, ki so pridobili tudi izjave iz slačilnice oziroma strokovnega štaba madridskega Atletica, je Škofjeločan zelo blizu odhoda v London, k Chelseaju.
Toda pri Atleticu naj se ne bi bili pripravljeni pogovarjati o odškodnini, ampak bi moral klub, ki bo želel pripeljati 27-letnega Oblaka, plačati odkupno klavzulo, ki pa znaša kar 120 milijonov evrov. Frak Lampard, trener Chelseaja, obupno išče novega vratarja, saj ni zadovoljen s Kepo Arrizabalago, ki je v Chelsea prišel za 79 milijonov evrov. Po pisanju britanskega Daily Maila pa bi tudi Oblak odšel v London, saj se zaveda, da bi se v Španiji ob Realu in Barceloni težko okitil z naslovom prvaka, v premier ligi pa ... Oblak naj bi iskal bolj ambiciozen klub, kot je Atletico, ki je v pretekli sezoni za prvakom Realom zaostal kar za 17 točk.


Pomočnik trenerja Atletica Diega Simeoneja German Burgos je razkril, da si Chelsea resno želi Oblaka. Burgos, ki je stal v vratih Atletica v letih 2001 do 2004, bo drugi klub v Madridu zapustil po koncu sezone (zdaj je na vrsti še liga prvakov). "Če bi z imenom povedal samo enega igralca, ki bi ga vzel iz Atletica, ne bi bilo dobro. Vzel bi namreč vse. Ampak poglejte, Rus (Roman Abramovič) na vsak način hoče Oblaka," je razkril Burgos.       
Chelsea bi lahko v zameno za Oblaka ponudil Arrizabalago in seveda še denar, vendar še ni jasno, ali bi Španci to sprejeli. Če bi Lampardu prihod Oblaka padel v vodo, potem bi se pri Chelseaju potegovali tudi za vratarja Barcelone Marca-Andreja ter Stegna, ki ima sicer še dveletno pogodbo za branjenje na Nou Campu.
Za Oblaka je ogret tudi Manchester United, toda ni verjetno, da bi se potegovali tako visoko.

Značke: jan-oblak, london

Članki iz rubrike