sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

nu
nu
2 21.07.2020 13:46:35

KAAAJ?!? Navijači Zvezde BLOKIRALI PRIHOD Jurčevića! Mediji navajajo NEVERJETNE RAZLOGE, da ...

Saj ni res, pa je. Mar to res spada v leto 2020?? Vodstvo Crvene zvezde želelo novo okrepitev, toda za njihove navijače nogometaš Olimpije ni pravega porekla!

Trener rdeče-belih Dejan Stanković je bil že na tem, da v Crveno zvezdo pripelje novo okrepitev, 25-letnega branilca ljubljanske Olimpije, sicer Slovenca Maria Jurčevića, toda navijači so - tako poročajo srbski mediji na čelu z Informerjem - "ponoreli", kajti v svojem klubu nočejo nogometaša, ki ima tudi hrvaške korenine!

"Če pripeljete Hrvata, bomo bojkotirali tekme," naj bi po pisanju Informerja upravi kluba sporočili navijači Zvezde.

Navijaška skupina "Delije sever" je že leta 2018 izvedla enako "vstajo", a takrat je bojkotirala košarkarske tekme, razlog pa, ker je vodstvo v moštvo pripeljalo slovenskega košarkarja Alena Omića. Večje število navijačev je pokazalo svoje nestrinjanje, kajti - kot tokrat - tudi on, vsaj kar zadeva navijače, ni bil pravega porekla za igranje v dresu Crvene zvede. Omić je sicer musliman, njegovo poreklo izhaja iz Tuzle, navijači pa so izbrskali podatek, da naj bi bil Omićev oče v bosanski vojni celo ostrostrelec. Takrat so Delije na klub poslale pismo, da na tekme ne bodo hodile, dokler bo za njih igral Omić.



Stankoviću je sicer Jurčevića priporočil svak Milenko Aćimović, k Zvezdi pa bi prišel kot zamenjava za Milana Rodića.

Uprava Zvezde naj bi poskušala navijače prepričati s tem, da je Jurčević po očetovi strani res Hrvat, toda hkrati pa je njegova mama Srbkinja. Vodstvo kluba je prav tako pripravljeno Jurčeviću zagotoviti srbski potni list, toda vse to ni bilo dovolj, da bi si Delije premislile.

"Čeprav Delije ne vodijo kluba, pa imajo še kako močan vpliv na to, koga klub angažira. Vedno zelo nasprotujejo vsem hrvaškim nogometašem ter pa seveda tistim, ki so kadarkoli igrali za Partizana," piše Informer in ob tem navaja menda zanesljiv vir z Marakane.

Članki iz rubrike