Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.07.2020 11:14:19
Deli članek:

Rok Kronaveter POPOLNOMA ISKREN: Naj vam povem, KJE smo izgubili NASLOV PRVAKA!

Rok Kronaveter iskreno o izgubljenem naslovu državnega prvaka.

Najprej je na tekmi s Triglavom namerno prejel rumeni karton, da se je »očistil« pred večnim derbijem. Kaznovan je bil za obračun z Rudarjem, nato se je R0k Kronaveter pripravljal na večni derbi, toda na predzadnjem treningu pred gostovanjem v Stožicah se je poškodoval. Tekmo z nekdanjim klubom je tako moral izpustiti, prav tako kot obračun z Muro, Sežano in Celjem. S tribune je tako spremljal kar tri mariborske poraze, pri čemer je še vedno neverjetno, da se Sergej Jakirović na morda celo odločilni temi proti grofom ni odločil, da v ekipo uvrsti Kronavetra, čeprav je bil slednji že pripravljen za igro.

Resda hrvaški strateg še vedno stoji za svojo odločitvijo, a je dejstvo, da bi bil Maribor s Kronavetrom v igri precej bolj nevaren. Kdo ve, morda bi Krona v zadetek spremenil odlično priložnost, ki jo je zapravil Aleks Pihler. In kdo ve, morda bi Maribor v štajerskem derbiju tudi zmagal. Če bi, bi v zadnji krog vstopil kot vodilna ekipa lige! Če, če, če … O tem je sicer zdaj brezpredmetno govoriti, toda nekako ne moremo mimo tega, da je Jakirović naredil ultimativno napako, ko Kronavetra ni uvrstil v ekipo za dvoboj s Celjani. "To je težko reči. En igralec ne more toliko vplivati na rezultate. Mislim, da smo, ko sem jaz na igrišču, malce bolj nevarni. Bolj kot v prejšnjih krogih, ko nisem igral, ampak v tej sezoni je bilo preveč spodrsljajev, da bi lahko prišli do naslova. Na žalost se mi je pripetila poškodba, na to ne morem vplivati. Vse kaže, da je tako moralo biti," je ob tej temi mariborska sedmica zgolj skomignila z rameni.

Večkrat je Kronaveter po tekmi z Domžalami omenil, da si je Maribor privoščil preveč spodrsljajev, da bi lahko upal na naslov državnega prvaka. Zdaj se bodo borili za drugo mesto na lestvici, ki ga lahko osvojijo ob morebitni zmagi v Kidričevem, pod pogojem, da Olimpija ne slavi v knežjem mestu. "Kot profesionalci se moramo boriti do konca. Imamo še možnosti, da sezono končamo kot drugi, in vse bomo naredili za to, da nam uspe. Želel sem si naslova državnega prvaka doma, v mojem mestu, toda na žalost se to ne bo zgodilo, vsaj ne v tej sezoni. Imeli bomo priložnost v naslednji sezoni, v kateri moramo biti boljši. V tej smo si privoščili preveč spodrsljajev. Naslednjo sezono gremo spet po 'kanto'," je razložil Kronaveter.

A dejstvo je, da ni bil samo Maribor tisti, ki je doživel precej spodrsljajev. Tudi Olimpija in Celje v tem pogledu nista bila kaj prida boljša. Ko potegnemo črto, je imel Jakirović zares fantastično priložnost, da pride do naslova državnega prvaka, čeprav je svojo pustolovščino na mariborski klopi začel s sedmimi točkami zaostanka za Olimpijo. Kje se je sezona prelomila za vijoličaste? Na kateri točki so Štajerci izgubili naslov državnega prvaka. Kronaveter je našel dve tekmi, ki sta njemu in njegovim soigralcem speljali naslov najboljšega v deželici na sončni strani Alp. "Mislim, da sta bili dve tekmi ključni, dve tekmi, v katerih smo zapravili naslov državnega prvaka. Prva je bila tista takoj na začetku spomladanskega dela, ko smo s Taborom remizirali, ob morebitni zmagi pa bi prišli na prvo mesto. Druga je zadnji večni derbi. Odigrali smo ga zelo dobro, nismo si zaslužili poraza. Jasno je, da se je po takem porazu težko pobrati, čeprav zaostanek ni bil tako zelo velik, da ga ne bi mogli nadoknaditi. Na teh majhnih tekmah smo naredili preveč spodrsljajev. Tabor, Triglav in Rudar so nam vzeli, če se ne motim, 18 točk. To je preveč. Če želiš biti prvak, ne smeš izgubljati na malih tekem," je dejal Kronaveter.