Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
21.07.2020 11:47:48
Deli članek:

NEVERJETNA ZGODBA! Razkrivamo, zakaj je mladi napadalec iz MARIBORA odšel v KOPER

Grega Wernig

Na Bonifiki verjamejo, da bo Nardin Mulahusejnović velika okrepitev.

Koprčani so se v pričakovanju prvoligaških izzivom okrepili z Nardinom Mulahusejnovićem, ki v Ljudskem vrtu ni dočakal prave priložnosti, na Bonifiki naj bi bil njegov status drugačen. Povsem drugačen, hkrati je zgodba, na kakšen način se je zgodila njegova selitev na Obalo res neverjetna.

"Po prvem treningu in prvi prijateljski tekmi je bilo vsem jasno, kakšen igralec je, in takoj sem mu dal vedeti, da si je zagotovil 'kredit' v obliki tega, da bomo pripravljeni 'trpeti' tudi morebitne slabše igre. Ve, da se mu s tem ni treba obremenjevati, in ve, da smo z njim pripravljeni biti zelo potrpežljivi. Da ima našo največjo možno podporo. Ne sme imeti strahu pred napakami. Z njim imamo velike načrte ob prepričanju, da nam bodo njegove sposobnosti pomenile ogromno. Verjamem, da bo to znal izkoristiti in da se bomo naslednje leto o njem pogovarjali na drugačen način," o 22-letnem napadalcu iz Bosne in Hercegovine z izbranimi besedami govori predsednik Kopra Ante Guberac.

Jurij Kodrun
Lahko bi rekli, da je prestop nekdanjega člana Maribora za Anteja Guberca na neki način edinstven. Izvedeli smo namreč, da je z njim podpisal pogodbo, čeprav ga nikoli ni videl igrati, kar se mu je zgodilo prvič. "To drži," se je nasmejala alfa in omega Bonifike, kakopak so nas zanimale podrobnosti, ozadje zgodbe. "Začela se je že pred dvema mesecema, ko mi je Dare Vršič v nekem pogovoru omenil, da bi bil Nardin pravšnja okrepitev za nas. In ni odnehal, lahko bi rekel, da sem bil vse od takrat pod njegovim 'presingom'. Še enkrat: priznam, da ga nikoli prej nisem videl igrati. Nisem vedel, kako udari po žogi, na kakšen način igra, a danes sem vesel, da sem poslušal Dareta, ki je vztrajal, da nam Mulahusejnović ne bo pomagal samo nogometno, ampak da bo klub z njegovo prodajo tudi dobro zaslužil. Verjel sem mu. Eno leto sta bila soigralca, pozna njegove sposobnosti, moral sem mu zaupati. Dare ve, kaj pričakujemo, kaj hočemo, in ocenil je, da za uresničitev naših ciljev potrebujemo takšnega napadalca," je pojasnil prvi mož Kopra.