stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

eč
1 15.07.2020 07:22:33

KRVNIK OLIMPIJE še dodatno ZBODEL ZMAJE: Prvak bo – CELJE! KAZNOVAL sem jih zato, ker so nas ...

alesfevzer.com
Mihael Klepač pravi, da je Aluminij premagal Olimpijo, ker ga je slednja podcenjevala.

Mojstrovina, s katero je postregel ob edinem golu na nedeljski tekmi proti Olimpiji, je Mihaelu Klepaču odprla tudi vrata v hrvaške medije. Nogometaš Aluminija je tako gostoval na straneh Sportskih novosti in njegovemu novinarju zaupal marsikaj zanimivega. "V nasprotju z njimi nismo bili pod pritiskom, poleg tega pa nas je Olimpija tudi podcenjevala. Domači so igrali na zgolj 30, 40 odstotkih in to se jim je vrnilo," je Klepač med drugim povedal v članku, ki so ga Sportske novosti naslovile z besedami "Olimpijo sem kaznoval zaradi podcenjevanja, zdaj bodo prvaki Celjani". Dvaindvajsetletni krilni napadalec se je dotaknil tudi svojega zadetka: "To je bil najlepši zadetek v moji karieri, čeprav je šla žoga po sredini gola. V trenutku sem se odločil improvizirati. Tako je to pri meni; nič ne gre zlahka, vedno mora biti zapleteno." Prvaki pa bodo, tako Klepač, Celjani. "Prepričan sem, da bo Celje prvak. V prvi vrsti zaradi tega, kako igrajo, kako jim gre. Fantje so res dobri. Verjamem, da bodo preskočili Olimpijo, čeprav trenutno še zaostajajo. Tudi sam sem malo zakuhal prvenstvo. Kaznoval sem Ljubljančane in Celjanom odprl pot proti naslovu," je poudaril Klepač.

S SKENDERJEM V ZELO DOBRIH ODNOSIH
Klepač je, zanimivo, v preteklosti sodeloval tudi z Dinom Skenderjem, zdaj trenerjem Olimpije. Toda v Osijeku se ni uspel dokazati. "Verjetno za ljudi iz Osijeka nisem bil dovolj dober, čeprav sem bil med igranjem za drugo moštvo vedno med najboljšimi. Proti temu klubu nimam nič, a sem komaj čakal, da odidem, potem ko so me v dveh letih kar štirikrat posodili. Zelo težko se mi je bilo ves čas seliti. Preprosto sem želel v klub, kjer bi podpisal pogodbo in tam ostal. Nikoli nisem dvomil o svoji kakovosti, potreboval sem le klub, kakršen je Aluminij," je razpredal Klepač. Je bil torej gol Olimpiji svojevrstno sporočilo Skenderju, ki ga je vodil v rezervni ekipi Osijeka? "Ah, ne, z njim sva v zelo dobrih odnosih. Osijek sem pozabil, nikomur nočem nič slabega. Morda pa se mi bo to, da tam nisem dobil priložnosti, nekoč vrnilo v karieri," je dodal Klepač. Kot je poudaril za konec, še vedno verjame, da lahko Aluminij ulovi in prehiti Maribor ter se uvrsti v kvalifikacije za ligo Europa: "Ko sem prišel v Aluminij, smo bili na vrhu lestvice, igrali smo sijajno. Potem sta nas zapustila dva pomembna nogometaša in psihološko smo nekoliko padli. Tudi koronavirus nas je dodatno zadel, toda še vedno smo živi. Za tretjeuvrščenim Mariborom zaostajamo za štiri točke, čaka nas še medsebojna tekma. Upamo, da jih lahko ujamemo in se uvrstimo v kvalifikacije za ligo Europa."

Rdeče iz Kidričevega naslednja tekma v bitki za Evropo čaka že jutri, ko se bodo doma, kjer je Aluminij v nizu kar petih zaporednih porazov, pomerili z Domžalami. Trener Slobodan Grubor bo pogrešal kaznovanega Jureta Matjašiča, ki je bil izključen na pretekli tekmi z Olimpijo.

Članki iz rubrike