profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 14.07.2020 19:13:42

LA LIGA ŽE ODLOČENA? Kako bodo slavili v Madridu? Tu so PRAVILA, takšen je POZIV župana ...

Profimedia
Špansko prvenstvo je tik pred ciljem, do konca sta ostala le še dva kroga.

Tekme predzadnjega kroga bodo na sporedu v četrtek, zaključek la lige pa bo v nedeljo - vse tekmo bodo ob 21. uri. Po izjemnem nizu - devetih zaporednih zmagah po vnovičnem zagonu prvenstva - je Real tik pred osvojitvijo 34. naslova španskih prvakov. Barcelona je v tem obdobju trikrat remizirala, tako iz rok izpustila šest točk in zaostala. Če bosta moštvi izenačeni po točkah, bo prvak Real, ker ima boljši izkupiček iz medsebojnih tekem. Real tako za naslov potrebuje le še dve točki, lovoriko pa si lahko zagotovi že v četrtek.

V Madridu že hladijo penino, na tekmah z Villarrealom in Leganesom skoraj gotovo ne bodo pokvarili, kar so zgradili. Navijačem, ki na svojo žalost ne morejo na tribune, zabavo še dodatno 'kvarijo' vodilni možje lige. Ti sledijo protikoronskim ukrepom in pozivajo navijače, naj se vzdržijo vsesplošnega rajanja na ulicah. Lokalne oblasti so celo prepovedale združevanje večjega števila navijačev brez socialne distance. 


Za zdaj je jasno, da bodo morali vsi ljudje, ki bodo vseeno prišli na ulice, nositi maske. Število navijačev bodo omejili. Župan Madrida Jose Luis Martinez-Almeida se trudi pri organizaciji prilagojenega slavja: "Neke vrste zabava bi vseeno lahko bila, vendar z obveznimi maskami in z omejenim številom navijačev. To bomo zahtevali, nihče ne bo mogel biti prisoten brez zaščite na obrazu. Imeli bomo dovolj varnostnikov, ki bodo preprečevali drenjanje ljudi pri ograjah. Še najbolje bi bilo, da bi večina navijačev slavila na svojih balkonih."

Oglasil se je tudi klub, ki je v izjavi za javnost svoje navijače prosil, naj se ob morebitni osvojitvi naslova ne zbirajo na javnih mestih. To običajno po osvojitvi velikih lovorik počnejo na trgu Cibeles, česar pa si v klubu zaradi morebitnega širjenja novega koronavirusa ne želijo.

Covid-19 je v Španiji povzročil veliko težav - umrlo je okoli 28.400 ljudi, okužilo pa se jih je več kot 300.000. Epidemiološka slika v državi se je v zadnjem mesecu in pol sicer precej izboljšala, a v zadnjih dneh število okužb znova nekoliko raste.

Značke: real, madrid, la-liga

Članki iz rubrike