favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 14.07.2020 21:48:15

KEK še vedno v igri, pravijo Hrvati! Halilhodžić pa mu je POSTAVIL SPOMENIK: "Le on lahko ..."

Reuters
Dinamo je v krizi, v Maksimirju z nestrpnostjo čakajo na novega trenerja.

Novi strokovnjak bo imel težko nalogo in tega se gotovo zaveda tudi Matjaž Kek, ki je še vedno najresnejši kandidat za to nalogo.

Dinamo je od ponovnega zagona tekmovanja po prekinitvi zaradi koronavirusa osvojil vsega 11 od mogočih 24 točk. Proti ekipam, ki bodo v prihodnji sezoni igrale v Evropi, je osvojil pičlo točko. Izgubil je z Lokomotivo, Rijeko in s Hajdukom.

No, naslov državnega prvaka je že dalj časa pod streho. Kriza se poglablja, začelo pa se je marca, ko je postalo jasno, da klub zapušča Nenad Bjelica. Igor Jovičević priložnosti ni izkoristil, Zoran Mamić pa je zdaj le začasna rešitev.

Za nameček je Mamić izzval revolt navijaške skupine Bad Blue Boys - kakopak predvsem zaradi brata Zdravka, ki je še vedno na begu v BiH, in ki še vedno na daljavo vodi klub.



Kek naj bi bil rešitev za vse tegobe, tako so prepričani Zagrebčani. O njem z izbranimi besedami govori tudi stroka, tudi uveljavljeni bosanski trener Vahid Halilhodžić, ki je pred desetimi leti vodil Dinamo, danes pa je selektor Maroka.

"V Dinamu je prišlo do eksplozije, ki jo je povzročil odhod Nenada Bjelice. Škoda, da je prišlo do tega tako nenadoma, ampak od Dinama smo na takšne poteze že navajeni," pravi Halilhodžić.

Legendarni strateg še nadaljuje, češ da je modrim v Evropi uspel sijajen rezultat: "Ekipa je bila odlično sestavljena, zdaj pa je spet v krizi. Zoran bo trener le nekaj tekem, za klub pa je ključno, da pripelje vrhunskega trenerja - nekoga, ki bo spet konsolidiral ekipo. Če bo to Matjaž Kek, bo to gotovo pravi izbor. Eksplozijo v Maksimirju lahko umiri le človek z avtoriteto, kakršno ima Kek."

Hrvati še naprej pišejo, da je slovenski selektor korak od Dinamove klopi. Želja naj bi bila obojestranska, Kek pa naj bi reševal svoj status v slovenski izbrani vrsti. Nič se ni zapletlo, pravijo tisti, ki so blizu kluba.

Članki iz rubrike