vaga Dobra karma

Kronična potreba rojenih v znaku Tehtnice: da bi ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za petek, 25. septembra

IMG_1361 Reporter.si

Kdo komu daje inštrukcije? Miro Petek in Bojan ...

dež, naliv, padavine, veter, neurje, sneg Svet24.si

Turbolenten vikend: za uvod nalivi in močan ...

20200915-01024654 Necenzurirano

To je poslanec, ki dobiva denar za nič dela

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

Carmela Mosquera Njena.si

Ljubezen po domače: Se je Carmeli zgodila ...

nu
nu
0 14.07.2020 21:48:15

KEK še vedno v igri, pravijo Hrvati! Halilhodžić pa mu je POSTAVIL SPOMENIK: "Le on lahko ..."

Reuters
Dinamo je v krizi, v Maksimirju z nestrpnostjo čakajo na novega trenerja.

Novi strokovnjak bo imel težko nalogo in tega se gotovo zaveda tudi Matjaž Kek, ki je še vedno najresnejši kandidat za to nalogo.

Dinamo je od ponovnega zagona tekmovanja po prekinitvi zaradi koronavirusa osvojil vsega 11 od mogočih 24 točk. Proti ekipam, ki bodo v prihodnji sezoni igrale v Evropi, je osvojil pičlo točko. Izgubil je z Lokomotivo, Rijeko in s Hajdukom.

No, naslov državnega prvaka je že dalj časa pod streho. Kriza se poglablja, začelo pa se je marca, ko je postalo jasno, da klub zapušča Nenad Bjelica. Igor Jovičević priložnosti ni izkoristil, Zoran Mamić pa je zdaj le začasna rešitev.

Za nameček je Mamić izzval revolt navijaške skupine Bad Blue Boys - kakopak predvsem zaradi brata Zdravka, ki je še vedno na begu v BiH, in ki še vedno na daljavo vodi klub.Kek naj bi bil rešitev za vse tegobe, tako so prepričani Zagrebčani. O njem z izbranimi besedami govori tudi stroka, tudi uveljavljeni bosanski trener Vahid Halilhodžić, ki je pred desetimi leti vodil Dinamo, danes pa je selektor Maroka.

"V Dinamu je prišlo do eksplozije, ki jo je povzročil odhod Nenada Bjelice. Škoda, da je prišlo do tega tako nenadoma, ampak od Dinama smo na takšne poteze že navajeni," pravi Halilhodžić.

Legendarni strateg še nadaljuje, češ da je modrim v Evropi uspel sijajen rezultat: "Ekipa je bila odlično sestavljena, zdaj pa je spet v krizi. Zoran bo trener le nekaj tekem, za klub pa je ključno, da pripelje vrhunskega trenerja - nekoga, ki bo spet konsolidiral ekipo. Če bo to Matjaž Kek, bo to gotovo pravi izbor. Eksplozijo v Maksimirju lahko umiri le človek z avtoriteto, kakršno ima Kek."

Hrvati še naprej pišejo, da je slovenski selektor korak od Dinamove klopi. Želja naj bi bila obojestranska, Kek pa naj bi reševal svoj status v slovenski izbrani vrsti. Nič se ni zapletlo, pravijo tisti, ki so blizu kluba.

Članki iz rubrike