Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

rb
rb
1 13.07.2020 09:00:44

Navijači ČRNO-BELIH, pozor! Že v Velenju NOV OBRAZ v ekipi MURE?

Aleš Cipot
Nogometaši Rudarja in Mure bodo danes zvečer odigrali zadnjo tekmo 33. prvenstvenega kroga.

Velenjčani imajo na voljo še štiri poskuse, da bi se izognili usodi Jadrana iz Dekanov in se v drugi kakovostni razred tekmovanja preselili brez zmage. Prvi je na sporedu drevi, ko bodo na stadionu Ob jezeru gostovali aktualni pokalni prvaki iz Fazanerije, ki bi se do konca prvenstva radi povzpeli na četrto mesto na lestvici in nočejo niti pomisliti, da bi bili prva žrtev Rudarja.

Ante Šimundža se bo v primerjavi z dvobojem s Triglavom v začetni enajsterici skoraj gotovo spet odločil za kakšno spremembo. Neobremenjena končnica prvenstva je priložnost za preizkušanje nekaterih novih taktičnih različic in dodatno preverjanje sposobnosti posameznikov, toda nekdanji odlični napadalec obenem vseskozi poudarja, da tekmovalnost njegove ekipe v niti enem trenutku ni in ne sme biti vprašljiva. "Pomembno bo ostati osredotočen in ohraniti primerno zbranost. Rudar že razmišlja o tekmovanju v drugi ligi, vendar nam kakovost njegovih igralcev ne daje pravice, da bi lahko imeli v mislih, da gre za drugoligaša. Je prvoligaška ekipa in verjamem, da se bo, če bo okostje ostalo nespremenjeno, zelo hitro vrnila," trener Mure o drevišnjem tekmecu govori s spoštljivimi besedami.

Prihajajoče tekme so prav tako priložnost, da bi lahko muraši morda na ogled postavili še kakšnega svojega upa. Tudi v nogometni šoli so od začetka nove zgodbe delali pomembne korake naprej in postali konkurenčni najboljšim na sončni strani Alp. Klubska usmeritev je jasna. Če je le mogoče, naj bi okostje članske zasedbe sestavljali domači vzgojeni fantje, med tistimi, ki trkajo na vrata in bodo prej ali slej dočakali priložnost na prvoligaškem prizorišču, pa je vsekakor tudi Tio Cipot. Mlajši brat Kaija, ki mu Ante Šimundža vse bolj zaupa, že nekaj časa vadi s prvo ekipo, pred mesecem dni je podpisal tudi prvo profesionalno pogodbo, zvestobo je obljubil do 31. maja 2023. "Sledimo poti razvoja nogometašev, vzgojenih v naši nogometni šoli. Cenimo domače talente in temu primerno jih želimo zavarovati ter obdržati v naših vrstah," je pojasnil športni direktor Denis Rajbar, v petek pa je NZS sporočila, da je Mura deponirala pogodbo 17-letnega nogometaša na sedež krovne organizacije. Mar to pomeni, da bi utegnil priložnost dobiti že v Velenju?

tio cipot
Aleš Cipot

Članki iz rubrike