kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
3 12.07.2020 11:36:20

Aluminij danes BREZ MOŽNOSTI?!? Tole je OSUPLJIVO DEJSTVO, ki pravi, da je OLIMPIJA ...

alesfevzer.com
Nocoj se bosta pomerila Olimpija in Aluminij, Ljubljančani bodo poskušali narediti naslednji veliki korak proti naslovu državnega prvaka.

Devet tekem, devet zmag. To je prvoligaška statistika Olimpije na domačih tekmah z Aluminijem. Zdaj v Stožice prihaja isti nasprotnik. Obeti so torej, vsaj za Ljubljančane, dobri. Tudi oziroma predvsem zaradi forme zmajev. Kakšne so torej zares možnosti Aluminija? Bodimo pošteni: ne največje. Tudi zaradi forme, ki ni bleščeča.

Če je bil Aluminij hit jeseni, je spomladi vse prej kot to. V letu 2020 je slavil štirikrat, izgubil pa šestkrat. No, hrabri ga lahko vsaj to, da na gostovanjih igra bolje kot doma. Na zadnjih štirih je zmagal trikrat. Domžalam in Rudarju je zabil tri gole, Triglavu celo štiri.



"V Ljubljano ne gremo z belo zastavo," je pred gostovanjem v prestolnici, kjer je svoj čas služboval kot pomočnik Zorana Barišića, poudaril trener rdeče-belih Slobodan Grubor. Ob tem je izpostavil še nekaj, kar bi lahko bilo prednost Aluminija: da je imel slednji dan več za pripravo na tekmo kot Olimpija. Ali bo to dovolj za prekinitev ene najbolj črnih tradicij v zgodovini slovenske lige, bomo šele videli. Glede na devet zaporednih porazov v Ljubljani bi bil že remi uspeh. No, tudi kakšen gol bi bil dobrodošel. Na devetih gostovanjih je Aluminij mrežo Olimpije zatresel zgolj trikrat! Ne, igranje z zmaji jim res ni pisano na kožo. Zdaj je še vse skupaj toliko bolj neugodno, ker zmaji bruhajo močan ogenj. Triglavu so zabili sedem golov, Rudarju pet.

Tekma se bo nocoj v Stožicah začela ob 20.30, petnajst minut prej bo dal sodnik v Celju znak za začetek morda nikdar pomembnejšega štajerskega derbija.

Članki iz rubrike