profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

rb
rb
0 01.07.2020 16:31:09

Pomagal jim ne bi niti RONALDO, so prepričani v Fazaneriji, KOUTER in BOBIČANEC sta vroča. Bosta ostala?

Jurij Kodrun
Športni direktor Mure Denis Rajbar po osvojeni pokalni lovoriki zadovoljstva kajpada ne skriva, vendar v isti sapi poudarja, da je slavje pozabljeno in da so v Fazaneriji povsem osredotočeni na prihajajoče izzive v končnici prvenstva. Prvi je na sporedu v nedeljskem večeru v Ljudskem vrtu.

Črno-beli so se sredi prejšnjega tedna veselili prve lovorike po začetku nove zgodbe in druge v zgodovini kluba iz Fazanerije. V soboških vitrinah je torej še druga pokalna lovorika in vsem, ki so tako ali drugače povezani z Muro, je odleglo. Od srca se jim je odvalil velik kamen. Skala. 

Seveda si na trnih

In kako nemiren je bil med odštevanjem do prekmurske poslastice športni direktor? Je bilo veliko živčnosti, je bilo morda celo kaj strahu? "Iskreno vam bom povedal. Po pogovoru z igralci dan pred tekmo sem bil povsem prepričan, da nam bo uspelo. Da bomo odsvojili lovoriko. Ko sem slišal njihova razmišljanja in občutil, kakšno samozavest izžarevajo, sem bil miren. Vedel sem, da bi morala vmes poseči višja sila, da bi se morda lahko razpletlo drugače. Ozračje v ekipi je bilo takšno, da bi zmagali, četudi bi za Nafto igral Cristiano Ronaldo," je odvrnil Denis Rajbar, a bili so seveda tudi dnevi pred omenjenim pogovorom. "To je drugi največji slovenski derbi. V takšnih dvobojih se lahko zgodi marsikaj in povsem normalno je, da si na trnih. Poleg tega smo se zavedali tudi izhodišča. Če bi izgubili, bi nas mediji in vsi ostali 'pojedli'. Na nasprotni strani je bil vendarle drugoligaš in logično je, da je bil prisoten pritisk uspeha. Uresničili smo namen in to proslavili, ampak to je zdaj za nami. Delamo naprej, osredotočeni smo na prihajajoče izzive," poudarja snovalec kadrovske politike pri muraših.

Ne bomo zaspali na lovoriki

Veliko je bilo ugibanj o tem, kakšna bo videti Mura po dnevih slavja, dvoboj z Domžalami je postregel z odgovorom. "Ekipa se je odzvala na pravšnji način. Zmanjkalo nam je nekaj sreče, kakšno od lepega števila priložnosti bi morali izkoristiti, toda izjemnega pomena je spoznanje, da je bil pristop vsakega posameznika takšen, kot mora biti. Profesionalen! In tako bo tudi v prihodnje. V končnici prvenstva bomo ostali resni. Moramo ostati, na lestvici želimo biti čim višje, ne bomo zaspali na lovoriki. Z dvema zaporednima porazoma smo si položaj resda malce zapletli, ampak nič še ni izgubljenega. Do konca je ostalo še šest tekem, na voljo je še kar veliko točk. Ni nam vseeno, na kakšen način bomo končali sezono, želeno podobo moramo zadržati tudi zaradi poštenosti do vseh ostalih ekip. Ampak v prvi vrsti zaradi nas samih," pravi Denis Rajbar.

Dovolj je remijev v Ljudskem vrtu ...

Naslednji izziv je na vrsti v nedeljskem večeru v Ljudskem vrtu, kjer je Mura po vrnitvi med elito v treh dozdajšnjih obračunih trikrat igrala neodločeno. "Vsi vemo, kdo je Maribor in kaj pomeni v slovenskem prostoru. Po porazu na derbiju je malce ranjen, tako kot vedno in povsod želimo osvojiti točke. Dovolj je remijev in mislim, da je čas, da se to spremeni. Da zmagamo," se je nasmejal športni direktor Mure.
Medtem navijači že nestrpno pričakujejo informacije o kadrovanju za prihodnjo sezono. "Ekipa je bolj ali manj sestavljena, pripetijo se lahko le manjši popravki. Odvisni bodo od morebitnih odhodov. Na vsakem položaju imamo dva kakovostna igralca, ekipa je skupaj že nekaj časa. Na teh nastavkih bomo nadaljevali, naši cilji bodo iz leta v leto višji."

rajbar denis ac
Aleš Cipot

Nimamo konkretne ponudbe

Logično se zdi, da sta najbolj vroča na tržišču Luka Bobičanec in Nino Kouter. "Skoraj ni igralca, ki ne bi bil za koga zanimiv, veliko povpraševanja je po mladih, ampak v tem trenutku v klubu nimamo konkretne ponudbe. Drži, da sta Bobičanec in Kouter med tistimi, za katere je največ zanimanja, toda v tem trenutku je to tudi vse. O tem, kakšna bo njuna ali nadaljnja usoda kogarkoli drugega, je prezgodaj predvidevati. Če bo prišla ponudba, ki bo zadovoljila vse vpletene strani, se bomo hitro dogovorili," je povedal Denis Rajbar.

Članki iz rubrike