Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.06.2020 09:58:43
Deli članek:

BOMBA IZ LJUDSKEGA VRTA: Vijoličasti so predstavili SVOJO PRVO OKREPITEV! Bogatinov je pripeljal ...

Grega Wernig

Okrepitev za petnajstkratne slovenske državne prvake.

Kar smo kot prvi napovedali že pred časom, je danes tudi uradno meso postalo. Novi športni direktor vijoličastih Oliver Bogatinov je v Ljudski vrt pripeljal svojo prvo okrepitev, in sicer je pogodbo do poletja 2024 z Mariborčani podpisal Ažbe Jug, otrok aktualnih slovenskih državnih prvakov, ki je zadnja leta preživel v tujini, kjer je branil za nizozemsko Fortuno, portugalski Sporting in francoski Bordeaux, pred odhodom v tujino pa je igral za nekdaj zelo ambicioznega slovenskega prvoligaša Interblock, kamor se je preselil iz Maribora. 

"Zadovoljni smo, da vračamo mariborskega fanta nazaj domov. Ažbe ima sklenjeno pogodbo za štiri sezone, sam si želim in upam, da bo vse izkušnje, ki jih je pridobil v tem času, odkar je zapustil Maribor, znal med našim skupnim obdobjem prenesti na igrišče. Ni imel veliko tekmovalnih minut, vendar je dovolj omeniti, da so bili njegovi tekmeci med drugimi Rui Patricio, Cedric Carrasso ali aktualni moldavski reprezentančni vratar Alexei Coselev. Sicer pa za vratarje ni enako kot za igralce. So v specifičnem položaju, ko z leti lahko tudi kvaliteta branjenja raste, kar je tukaj nazorno dokazoval Jasmin Handanović, prav tako pa tudi številni vratarji v tujini," je za klubsko spletno stran dejal Bogatinov. 

NK Maribor
"Veseli spoznanje, da bo tvoril konkurenco med Pirićem in Handanovićem. Ažbe v prihodnjih devetih krogih še ne bo mogel nastopati, toda letos bo izjemoma kratek premor pred začetkom naslednje sezone, zato je zelo pomembno, da se takoj priključi treningom," je še razkril snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo. 

"Vtisi so neverjetni, težko jih je opisati z besedami. Zelo sem vesel, da sem nazaj. Maribor je v preteklem obdobju nanizal izjemne uspehe, v prihodnje pa želim tudi sam prispevati svoj delež k naslednjim,” ob predstavitvi v Ljudskem vrtu 28-letni vratar, ki se vrača z manjšo igralno prakso, kot si je želel, a s številnimi novimi spoznanji.
“Predvsem bolj zrel. Teh 11 let je bilo pozitivnih, ne glede na manjše število nastopov. Res nisem veliko branil, sem pa pridobil dragocene izkušnje. Najprej v Franciji življenjske, nato pa na Portugalskem nogometne, z novo stopnjo profesionalizma, kar nam je predstavil trener Jorge Jesus. Sodeloval sem z odličnimi trenerji, ki so mi pomagali pri izoblikovanju miselnosti, soočanjih s pritiski, ki jih prinaša nogomet na najvišjem nivoju. Pri vratarjih je glava izjemnega pomena, mentalna priprava. Če oddelaš vse treninge 100-odstotno in si pripravljen, potem nimaš težav, ko dobiš priložnost. Zavedam se, da me čaka močna konkurenca, kar pa je tudi velik izziv. Večja, kot je konkurenca, boljši si lahko tudi sam," pa je ob predstavitvi dejal novopečeni vratar Maribora.