Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.06.2020 23:48:28
Deli članek:

OLIMPIJA, PAZI SE! Mariborski trener dobil, kar je želel in NAPOVEDAL, kaj se bo zgodilo

Grega Wernig

Ne glede na izrazite kadrovske menjave in prekinitev zaradi koronavirusa, so Mariborčani v sijajnem trenutku - v dobri formi in optimistično razpoloženi pred zgoščenim zaključkom sezone.

Če ne bi bilo 'pokoronskih' ukrepov, ki vročico okoli nogometnega dogajanja nekoliko hladijo, bi štajerska prestolnica bržčas eksplodirala. Prednost Olimpije kopni, tako da se obeta v zadnjih devetih krogih izjemno razburljiv boj za naslov. Novi strateg vijoličastih Sergej Jakirović je na dveh tekmah svoje varovance popeljal do dveh zmag, kar njega in njegovo ekipo navdaja z optimizmom.

Po zanesljivi zmagi nad Aluminijem je najprej čestital fantom za zmago, potem pa v mikrofon nacionalne televizije povzel dogajanje v tokrat deževnem Ljudskem vrtu: "Ni bilo lahko, to je bil namreč mini derbi, saj sta se pomerili tretja in četrta ekipa na lestvici. Tekmo smo vseskozi kontrolirali. Po vodstvu z 2:0 smo šli v igro 'run and gun', brezglavo divjali, morali pa bi bolje zadrževati žogo. Na koncu koncev moram biti srečen z rezultatom, to je vendarle komaj naša druga tekma in gre na boljše. V prvem polčasu smo imeli dve lepi priložnosti z glavo, žoga pa je le malo švignila mimo gola. Na koncu si je tekmec sam zabil gol, in to še v pravem trenutku. V premoru smo se dogovorili, da skušamo čim hitreje povišati vodstvo in v tem uspeli. Ampak po tistem bi res morali odigrati pametneje. To vemo za naprej, za naslednje tekme."

O igralcih, ki so v nadaljevanju vstopili v igro, češ da niso prinesli želenega dviga tempa, je bosanski strokovnjak najprej hudomušno pripomnil, češ da je treba vprašati tiste, ki so prišli v igro. Nato je vseeno pristavil, da se je ekipa stabilizirala: "Tekmecu nismo dovolili igrati. Morda bi nekaj neposrednih dvobojev moralo iti v našo korist, a so sodniki videli drugače. No, vse to je v žaru nogometne igre. Zadovoljen sem, saj vsi fantje dobro delajo. Predvsem pa nas je veliko in to je tudi naša velika moč."

Mariborčani so z zmago nad Aluminijem in ob porazu Olimpije ujeli priključek. "To je tisto, kar smo želeli. V le dveh krogih smo prepolovili zaostanek. Lahko obljubim, da bo do konca sezone še zelo zanimivo. Mi gremo tekmo po tekmo. Videli smo, da lahko tudi Celje zmaga, tako da nas čaka razburljiv zaključek."