Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
12.06.2020 09:39:54
Deli članek:

Navijači MURE bodo NAVDUŠENI! Podpisa NOVIH POGODB v FAZANERIJI

Aleš Cipot

Črno-beli sestavljajo igralski mozaik.

Po tako zelo želeni uvrstitvi v finale pokalnega tekmovanja si črno-beli niso mogli privoščiti pretiranega slavja. Misli so nemudoma preusmerili k naslednjem prvenstvenem izzivu: že v soboto zvečer bo v Fazaneriji gostoval Tabor, hkrati pa v klubskih pisarnah sestavljajo igralski mozaik za prihodnost.

Pomembni člen ostaja Alen Kozar, ki je po poškodbi kolena vse bližje vrnitvi na igrišče. Kapetanu bi pogodba potekla ob koncu leta, nova je veljavna do 31. maja 2023, črno-beli pa so 'zaščitili' tudi naslednjega velikega upa. Odslej imata profesionalno pogodbo z Muro sklenjeno dva Cipota. Kaiju, ki se je na pokoronski premieri izkazal s prvoligaškim prvencem, v polfinalu pokala pa s podajo za vodstvo z 1:0, se je pridružil še mlajši brat Tio, ki je obljubil zvestobo do 30. junija 2023. Sedemnajstletni mladenič blesti v kadetski ekipi, v predčasno prekinjenem prvenstvu se je na 16 tekmah osemkrat vpisal med strelce, obenem pa je že pomagal tudi selekciji U-19 in ob dveh nastopih dosegel en gol. Podrobnejši opazovalci dogajanj v mlajših starostnih kategorijah so prepričani, da ni več (tako) daleč dan, ko bo bratski dvojec skupaj zaigral v članski zasedbi soboškega prvoligaša.

"Kapetan je ključni člen ekipe in kljub temu, da se vrača po poškodbi kolena, nismo imeli pomislekov glede podaljšanja pogodbe. Jedro ekipe tvori še iz časov tretje lige in podaljšanje pogodbe je dokaz, da bo tako tudi v prihodnje. Na drugi strani s pogodbo Tiu Cipotu sledimo poti razvoja nogometašev, vzgojenih v naši nogometni šoli. Cenimo domače talente in temu primerno jih želimo zavarovati ter obdržati v naših vrstah," je ob podpisu pogodb povedal športni direktor Denis Rajbar.

NSMURA,SI