Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.06.2020 07:23:38
Deli članek:

V Kidričevem norijo zaradi SODNIKOV na pokalni tekmi! Poglejte, s kakšnim obrazom je tekmo končal nogometaš Aluminija! (foto)

Ekipa iz Kidričevega je dvakrat v petih dneh klonila pred Muro. Po prvenstvenem porazu je sledila še bolj boleča klofuta v polfinalu pokala. Kidričani za poraz ne krivijo nikogar drugega kot sami sebe, čeprav ...

Direktor Aluminija Borut Arlič je po polfinalni tekmi pokala in visokem porazu Aluminija namenil kar nekaj kritik delegiranju sodnikov in sodniškim napakam na tekmi.  "Da je bila tekma organizirana v NNC Brdo, je bila dobra odločitev in v tej situaciji tudi edina smiselna. Edini temni madež, ki ga vidimo v NK Aluminij, je izbor sodnikov za oba polfinalna para. Pokalno tekmovanje je eden izmed vrhuncev sezone v vseh nogometnih ligah na svetu in temu primerno se odzovejo nacionalne zveze, ki poskrbijo, da je res tako. Slovenski nogomet nikoli do zdaj ni imel toliko kakovostnih mednarodnih sodnikov, ki z velikim uspehom delijo pravico na zelenicah po vsem svetu, in zato je nerazumljivo, da za oba polfinalna para nista bila določena naša najboljša sodnika oziroma celotne sodniške ekipe. Nimamo namena komentirati odločitev sodnika na tej tekmi, je pa seveda povsem relevantno vprašanje, kaj so z izborom sodnika želeli povedati, narediti odgovorni v sodniški organizaciji in NZS," je uvodoma povedal Arlič. 

Je tako visok poraz lahko res samo posledica sodniških odločitev? "Še enkrat moramo pošteno povedati, da smo na tej tekmi imeli toliko priložnosti, da bi lahko dosegli zadetek, da se za neuspeh ne želimo izgovarjati na sodniške odločitve. Drži pa, da je bilo veliko odločitev, predvsem tu mislimo na kriterij podeljevanja rumenih in rdečih kartonov, storjenih v našo škodo. Dejstvo je, da bi moral igralec Mure dobiti rdeči karton za namerni in očitni udarec v obraz Marcela Čermaka, in sicer že v prvem polčasu tekme."

CELOTEN POGOVOR SI LAHKO PREBERETE V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.