stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
1 20.05.2020 17:40:28

VELIKA ČAST za Samirja Handanovića: To je le še en dokaz več, kako zelo CENJEN JE SLOVENSKI VRATAR!

Profimedia
Velika čast za Samirja Handanovića.

Italijanski nogometni portal Football Italia se je tokrat poigral z najboljšimi nogometaši, ki so kadarkoli zaigrali v serie A in prihajajo iz držav vzhodne Evrope. Če za trenutek pustimo ob strani dejstvo, da Slovenijo vendarle večinoma uvrščamo med države centralne, osrednje Evrope, in sprejmemo razdelitev omenjene spletne strani, ki je Slovence uvrstila kar med 'vzhodnjake', potem lahko hitro ugotovimo, kako zelo cenjen je Samir Handanović. 

Popularni Sarma, kapetan italijanskega velikana Interja, je bil namreč izbran v idealno enajsterico nogometašev, ki so v serie A igrali (ali še igrajo) in prihajajo iz vzhodne Evrope (še enkrat, pustimo ob strani dejstvo, da Slovenije ne uvrščamo med države vzhodne Evrope). 

Handanović je jasno zasedel mesto med vratnicama, v polju pa mu družbo delajo sami velikani evropskega nogometa. Obrambo tvori naslednja trojica: Gruzijec Kakhaber Kaladze, ki je velik pečat pustil pri Milanu, Romun Cristian Chivu, ki je odlično igral tako v dresu Rome kot Interja, in Srb Siniša Mihajlović, ki je v Italiji nosil drese Rome, Sampdorie, Lazia in Interja. 

V zvezno vrsto so pri Football Italia postavili kar šest nogometašev. To so Hrvat Zvonimir Boban (Milan), Srba Dejan Stanković (Lazio, Inter) in Vladimir Jugović (Sampdoria, Juventus, Lazio, Inter), Čeh Pavel Nedved (Lazio, Juventus), Črnogorec Dejan Savićević (Milan) in Poljak Zbigniew Boniek (Juventus, Roma). 

In napad? Verjetno vam ni treba dvakrat ugibati. Kot edini napadalec se je v idealno enajsterico uvrstil nekoč izjemni Ukrajinec Andrij Ševčenko, ki je dolga leta blestel v dresu Milana. 

Članki iz rubrike