Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
1 16.05.2020 07:42:37

SPOMENIK ZA VIOLE! Zahović navijače Maribora DVIGNIL MED OBLAKE: Oni so RAZLOG, da je Maribor...

alesfevzer.com
Zlatko Zahović z izbranimi besedami o Violah.

Pred dnevi je veliko prahu v slovenskem nogometu dvignil Ante Guberac, potem ko je prvi mož Kopra priznal, da bi z največjim veseljem na Bonifiko pripeljal Zlatka Zahovića. Dosedanji športni direktor Maribora mu je odgovoril, da je počaščen, a hkrati dodal, da trenutno uživa v življenju brez nogometa. Zahović je nato v pogovoru za EkipoSN hkrati priznal, da očuduje nogomet na obali, ob tem pa tudi navrgel nekaj razlogov, zakaj je temu tako.


"Obala je dala veliko odličnih igralcev, reprezentantov. Ima sijajno bazo. Najboljšo. Ne govorim o količini, temveč o talentu in tudi načinu razmišljanja, razumevanja. Prisoten je vpliv sosednje Italije. Fantje so od malih nog v stiku z vrhunskim nogometom, zato ga dojemajo drugače kot marsikje pri nas in si zgodaj izoblikujejo neki svoj pogled. To je izjemnega pomena. Tam se denimo naslednje jutro po tekmah ne pogovarjajo o tem, da so na radiu slišali kakšno dobro šalo, temveč o tem, kako je igral Chievo, s kakšno postavo ... Spremljajo tamkajšnje analize, ki so najboljše na svetu. Pogovarjajo se, kako je kakšen dvoboj ali posamezno situacijo znotraj njega razčlenjeval takšen strokovnjak, kot je Fabio Capello, kaj si je o tem mislil Roberto Mancini ..." je razpredal najboljši strelec slovenske reprezentance vseh časov.

Zatem je Zahović priznal, da imajo na Obali nekaj, česar v Mariboru nimajo, a je hkrati - dvignil v nebo navijače vijoličastih! "Maribor zgoraj opisanega denimo nima, seveda pa ima nekaj drugega. Bazo ima v množici navijačev, ki so njegova velika moč. Viole delajo razliko, to Maribor dela velikega. Vsekakor bi bilo najbolje oboje združiti, to bi bilo idealno, toda mogoče je tako vendarle celo bolje. Morajo obstajati razlike, zato so tekme in tekmovanja tako privlačna. In veste kaj, ni naključje, da je v najboljšem Mariboru v njegovi zgodovini igralo toliko Primorcev," je še dodal dolgoletni prvi kadrovski mož v Ljudskem vrtu.

Članki iz rubrike