900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 15.05.2020 19:45:48

Res SE JE ZGODILO, prvoligaš PRIZNAL GOLJUFANJE in ga čaka kazen: Da, povsem NORMALNO SMO TRENIRALI!

Jurij Kodrun
Vodstvo vodilnega avstrijskega kluba LASK-a iz Linza je na izredni novinarski konferenci priznalo, da je ekipa v nasprotju z navodili opravila štiri 'normalne' treninge, na katerih ni upoštevala predpisanih ukrepov v zvezi z epidemijo novega koronavirusa.

LASK zdaj pričakuje kazen avstrijske zveze, ki je že v četrtek dobila posnetke njihovega treninga in sprožila disciplinski postopek. Obstajajo tri možnosti kazni, najmilejša bi bila denarna, vodilni ekipi lahko odvzamejo točke, v najslabšem primeru pa jo lahko tudi izključijo iz prvoligaške konkurence.


"Jasno je, da smo napravili neumnost. Želeli smo se pripraviti na naslednjo tekmo, dopustili smo, da nas vodijo čustva, a v negativnem smislu. Odgovornost nosim sam, čeprav so bili pri odločitvi vpleteni tudi trener Valerien Ismael in igralci. Vsem prizadetim se opravičujemo," je dejal podpredsednik kluba Jürgen Werner, ki je predsedniku Sigmundu Gruberju že ponudil odstop, ki pa ga ta ni sprejel.

Moštvo iz Linza, ki želi v Avstriji prekiniti večletno prevlado Salzburga, ima deset krogov pred koncem tri točke prednosti pred Salzburžani. Avstrijska liga se bo nadaljevala v začetku junija, že 29. maja pa bo finale pokala.

Članki iz rubrike