Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
13.05.2020 08:11:00
Deli članek:

ZVEZDNIK MURE razkriva skrivnost: To počnem zato, ker bi rad, da bi ČUTILI enako, kot ČUTIM jaz!

Aleš Cipot

Ante Šimundža in njegovi varovanci že nekaj dni vadijo v prirejenih razmerah, nadaljevanje sezone bo potekalo v tišini.

"Lepo je spet biti v družbi soigralcev. Za zdaj smo resda razdeljeni po skupinah, ampak vsekakor je drugače in prijetneje, kot sam teči doma in na tak način ohranjati telesno pripravljenost. Hitro postane monotono. Prav tako sem seveda pogrešal vsakodnevni prihod na stadion, v Fazanerijo. To so pravi občutki za vsakega nogometaša, zdaj je znova v vse večjem obsegu zaznati tudi tekmovalnost, ki jo potrebujemo in nas žene naprej. Nestrpno sem čakal na to, da se kolesje vnovič zažene. Vsi smo čakali," je ob nadaljevanju treningov povedal Nino Kouter,

Že lep čas je znano, da se bo sezona nadaljevala brez gledalcev na tribunah. Da ima Mura v navijačih izjemno pomoč, je kristalno jasno. Nekateri celo menijo, da je črno-bela ekipa od nje na neki način odvisna in v tišini ne bo mogla pokazati vseh svojih sposobnosti. "Energija, ki nam jo dajejo naši navijači, je nekaj posebnega. Njihova spodbuda je izjemna, ogromno nam pomenijo in so 12. igralec v pravem pomenu te besede. Kjerkoli igramo, nas vedno spremljajo v velikem številu, še zlasti seveda v Fazaneriji. Kako se bomo znašli brez njih? To je zanimivo vprašanje, dejstvo pa je, da nam bo nekaj manjkalo. Nekaj, česar smo navajeni in kar nam daje dodatnih moči. Seveda pa si bomo morali prizadevati, da to vendarle ne bo vplivalo na našo podobo in da se bomo ustrezno odzvali tudi na takšno ozračje," pravi Nino Kouter, za katerega je Luka Bobičanec nedavno razkril, da ga pred vsako tekmo najbolj motivira. Seveda smo želeli kakšno podrobnost. "Uf, kako bi vam to opisal ... Jaz sem tukaj domačin, moje srce je črno-belo že od malih nog in to energijo, ki jo čutim, bi rad prenesel tudi na vse preostale igralce, ki prihajajo od drugod. Ne le na Luko, na vse. Rad bi, da bi čutili enako, kot čutim jaz."
So morda v pomoč kakšne 'čarobne besede'? "Da, vmes so tudi takšne," se je nasmejal eden od ljubljencev navijačev in pristavil: "A naj to ostane skrivnost, naj to ostane v slačilnici."

CELOTEN POGOVOR Z NINOM KOUTROM SI LAHKO PREBERETE DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.