Jure Ličen s Sofio Svet24.si

Znani radijski voditelj je prvič postal očka

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

nu
nu
5 07.05.2020 09:51:30

TO PA JE NEKAJ NOVEGA: Maribor in Mura s skupno izjavo v zvezi z MATKOM OBRADOVIĆEM!

Grega Wernig
Maribor in Mura sta se odzvala v skupni izjavi.

Potem ko smo v Ekipi zapisali, da naj bi se Maribor zanimal za vrnitev vratarja Mure Matka Obradovića v Ljudski vrt, a da je prihodnost Hrvata povezana s črno-belimi, se je najprej odzval športni direktor vijoličastih Oliver Bogatinov, ki je zanikal naše zapise.

Nato se je oglasil še glavni akter Matko Obradović, ki je potrdil, da je od posrednika res dobil poziv za vrnitev pod Kalvarijo, vendar se je zahvalil in dejal, da je njegovo srce črno-belo. Včeraj v popoldanskih urah pa smo na naš elektronski naslov dobili še prošnjo za objavo skupne izjave Maribora in Mure na temo Matko Obradović.

Objavljamo jo v celoti in brez kakršnihkoli popravkov: "NK Maribor in NŠ Mura na igrišču tekmujeta, izven igrišča pa sodelujeta in imata podobne poglede na nadaljnji razvoj slovenskega nogometa. V času COVID-19 pandemije so se naša stališča še bolj zbližala pri skupnih aktivnostih in sodelovalnem pristopu pri reševanju vseh težav, ki so jih krizne razmere prinesle v slovenski nogomet.

Ko bo spet čas za nogomet, bomo na igrišču storili vse, da bi tekmovali in želeli premagovati eden drugega na športni način. Ne bomo pa posegali po nedovoljenih sredstvih, ki se, žal, uporabljajo v zadnjih dneh v zgodbi, v katero sta oba kluba vpletena brez vsakršnega razloga.

Razumemo, da je obdobje, ko športne aktivnosti mirujejo, zahteven izziv za vse. Tudi s psihološkega vidika. V nobenem primeru pa zdaj v nogometu ni čas za takšne igrice, saj gre za najtežjo mogočo nalogo, preživetje panoge. V trenutnih razmerah je najbolj pomembna enotnost, solidarnost, zato se tudi s to skupno izjavo želita oba kluba ograditi od vseh t.i. posrednikov, ki širijo neresnične in zavajajoče informacije, za uresničevanje le njim znanih namenov pa zlorabljajo ugled klubov, ki nista le akterja, ampak z množico navijačev tvorita sestavni del slovenskega nogometa.

Če so z zapisi, ki so se zvrstili v preteklih dneh, dosegli svoj namen z vznemirjanjem strasti, lahko le ugibamo, vsekakor pa smo in bomo v času krize pripravljeni na še kakšne podobne primere, čeprav takšni zapisi najbolj škodijo igralcu, ki je verjetno največja žrtev zgodbe.

Oba kluba pa bosta medtem nadaljevala s prizadevanji za čimprejšnjo vrnitev igralcev na delovno mesto in ponoven zagon nogometa. Z upanjem, da bomo prihodnje leto ob takšnem času odločali o mestih, ki bodo peljala v tekmovanja za evropske pokale, ob tem pa še vedno lahko razpravljali o tem, ali je bil ofsajd ali ne."

Značke: maribor, mura

Članki iz rubrike