sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

rb
rb
0 21.04.2020 10:46:32

SENIJAD IBRIČIĆ o trenutku, ki je BURIL DUHOVE: Ni bilo tako hudo. Jamčim vam s SVOJIM ŽIVLJENJEM, ampak ...

Jurij Kodrun
Domžalski kapetan o varčevalnih ukrepih ob Kamniški Bistrici in še enkrat o izključitvi, ki je dvigala obilo prahu.

Izkušeni vezist je zaznamoval končnico jesenskega dela sezone. Najprej je z dvakratnimi prvaki podpisal petletno pogodbo, nakar si je v Stožicah prislužil izključitev, ki je burila duhove. Zdaj jih buri koronavirus, zaradi katerega je Senijad Ibričić z družino v izolaciji v Sanskem mostu, a že ta teden se bo vrnil v Slovenijo in kmalu zatem še ob Kamniško Bistrico, kjer bodo v času izrednih razmer plače za 20 odstotkov nižje.

"Menim, da je to v tej situaciji nekaj normalnega. Ves svet se ubada s težavami, razmere so zahtevne. To je še najmanj, kar smo lahko storili. Ne smemo pozabiti, da je bil klub v preteklosti vedno korekten in je igralcem kot po pravilu prišel nasproti, ko so to potrebovali. Mislim, da pri niti enem posamezniku ni bilo niti sekunde dvoma, da bi mogoče razmišljal na drugačen način. O vsem smo se dogovorili v praktično petih minutah, in če ne drugega, smo pokazali solidarnost do kluba," je je stališče slačilnice glede varčevalnega ukrepa pojasnil Senijad Ibričić.

Spomladi je pred prekinitvijo prvenstva odigral vsega eno tekmo, kar je je posledica izključitve na zadnjem jesenskem izzivu z Olimpijo, po vrnitvi na igrišče je udarila korona. "Če bi vedel, da bo tako, tudi te tekme ne bi igral," se je pošalila domžalska desetica.

Predčasni odhod z igrišča v Stožicah, kjer je Senijad Ibričić svoji ekipi z golom iz najstrožje kazni zagotovil ves izkupiček, je dvignil obilo prahu. Zaradi ugovarjanja mu je Nejc Kajtazović pokazal drugi rumeni karton, a to ni bila ovira za disciplinskega sodnika NZS, da ga je kaznoval s kar štirimi tekmami prepovedi igranja. Pritožba, ki so jo spisali v domžalskem prvoligašu, ni dosegla namena. "Razumem visoke kazni zaradi grobih posredovanj, toda da je tako zaradi ugovarjanja, zaradi česar sem dobil drugi rumeni karton ... Ne, to ni običajno. Res ne vem, ali si je kdo že prislužil takšno kazen na takšen način. Ampak kaj hočemo, odločitev pristojnih je zadnja, to je minilo, gremo naprej. Naj se kaj podobnega ne ponovi več."

A dejstvo je, da so bile obtožbe hude. "Ugovarjal je, nešportno protestiral zoper sodniške odločitve, žalil in grozil sodniku," je disciplinski sodnik utemeljil višino kazni. "Ni bilo tako hudo, kot je bilo predstavljeno. To vam zagotavljam. Jamčim vam s svojim življenjem. Toda kot sem že dejal, je minilo. Ni potrebe, da bi se vračali na to. Pomembno je, da sem odslužil kazen, ob kateri so bile priprave ob misli, da bom dolgo čakal na uvodno spomladansko preizkušnjo, zelo zahtevne. Ni bilo prijetno," je poudarja Senijad Ibričić, ki je v nenehnem stiku s soigralci. "Dopisujemo si, se slišimo in vsi komaj čakamo, da se spet zberemo. Naj to stanje čim prej mine, da bomo spet vsi srečni, zadovoljni. Da se vrnemo k običajnemu življenjskemu utripu in nogometu. Zdajšnje razmere ne ustrezajo nikomur."

CELOTEN POGOVOR S SENIJADOM IBRIČIĆEM, V KATEREM JE MED DRUGIM RAZKRIL, ALI BO PO TEJ SEZONI KONČAL KARIERO, SI LAHKO PREBERETE V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike