zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

dm
dm
4 21.04.2020 10:43:04

RAZKRIVAMO: Za koliko so v MARIBORU ZMANJŠALI PLAČE svojim nogometašem in kako so jim ZAGROZILI?!

Grega Wernig
Kako so se racionalizacije poslovanja lotili v Ljudskem vrtu?

Številni sestanki ena na ena (oziroma tri na ena) so končno obrodili sadove, in sicer se je velika večina nogometašev strinjala s predlogom, ki so ga prednje postavili Ban, Bogatinov in Jurišič. In kakšen je ta predlog? Vodilni možje aktualnih slovenskih državnih prvakov so nogometašem predlagali naslednje: v času pandemije jim bodo vzeli za mesec marec 15 odstotkov od njihovega neto mesečnega dohodka, za meseca april in maj pa po 20 odstotkov. A tukaj se finančni ukrepi še ne končajo.

Čeprav je večina klubov s svojimi nogometaši sklenila dogovor za zmanjšanje njihovih prihodkov le za čas koronavirusa, bodo pri Mariboru plače rezali tudi, ko se bodo razmere umirile. Vijoličasti igralci se bodo morali posloviti od dela zaslužka tudi za celotno prihodnjo sezono! In sicer bodo njihove plače manjše za 20 odstotkov, a ne od neto mesečnega dohodka, temveč od bruto. Formula je torej naslednja: marec 2020 15 odstotkov od neto plače, april 2020 20 odstotkov od neto plače, maj 2020 20 odstotkov od neto plače, od junija naprej pa 20 odstotkov od bruto plače …

Večina nogometašev se je s predlaganimi ukrepi strinjala. Nekateri so podpisali takoj, spet drugi so potrebovali nekaj več časa za razmislek. Po naših informacijah pa Banu, Bogatinovu in Jurišiču vendarle ni uspelo prepričati vseh. Med tistimi, ki se s predlogom ne strinjajo, je tudi nogometaš, ki je bil v eri Darka Milaniča nezamenljiv v začetni enajsterici vijoličastih. Ob njem naj bi, kot so nam prišepnili viri blizu kluba, vsaj še dva nogometaša, ki sta prav tako bila zelo veliko na zelenici Ljudskega vrta, predlogu nasprotovala. In to kljub temu, da je bilo vsem mariborskim nogometašem bojda jasno povedano, da imajo dve možnosti: ali se odrečejo delu svojega zaslužka ali pa jih čaka sedenje na tribuni. Grožnja, ki pa je torej pri nekaterih naletela na gluha ušesa. Vsaj za zdaj.

Značke: maribor, plače

Članki iz rubrike