Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.04.2020 08:47:44
Deli članek:

Darko Milanič v svoji IZPOVEDI: Vi novinarji ste v prejšnji sezoni Olimpijo imeli za 'ČUDO NEVIĐENO' ...

Grega Wernig

Darko Milanič, kot ga še niste poznali.

Darko Milanič je v intervjuju za Sportklub spregovoril o številnih temah. Spomnil se je svojih začetkov v Izoli, govoril o svojem času pri Partizanu in Sturmu, razlagal o svojem prvem in drugem obdobju pri Mariboru. Primorski strateg se je razgalil, kot se ni razgalil še nikdar. In jasno, da je bil del intervjuja povezan tudi z njegovim odhodom iz Ljudskega vrta.

"V tem biznisu je rezultat merilo. In ko nisi rezultatsko dovolj dober, je potrebno iti. Si daš roko in greš. Tu sploh ne vidim nobenega problema. Največji problem, ki ga vidim jaz, je ta, da so bila v zadnjih letih pričakovanja, letvica, ki jo more moje moštvo doseči, nedosegljiva. Nedosegljiva glede na kvaliteto vseh, tudi mojo. Nedosegljiva! To je to. Vsi skupaj smo šli zaradi vseh teh uspehov tako daleč, da ni bilo več čisto nič dobro," je med drugim dejal Darko Milanič.

In se spomnil zaključka prejšnje sezone. "Če pogledamo konec prejšnje sezone. V slovenski nogometni javnosti in med vami novinarji je bilo mnenje, da ima Olimpija bistveno boljšo ekipo kot Maribor. Da smo mi počasni, da smo takšni in drugačni, da so (Olimpija) oni čudo neviđeno ... A mi smo v enem trenutku imeli neverjetno prednost pred njimi. To mi ne gre skupaj. Kdo je zdaj tu dober? Oni so super dobri, mi smo super slabi, pa smo toliko pred njimi. Ne vem ... Je morda trener tako dober? Je morda hišnik, ki dobro zlika drese? Če so že fantje tako slabi. Ne razumem ..." je še povedal Darko Milanič.

Celoten intervju si lahko pogledate v priloženem videoposnetku.