hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 14.04.2020 07:27:13

Nekdanji selektor SLOVENIJE brez dlake na jeziku o MARIBORU: Navijači tam niso zadovoljni s povprečjem, zato ...

Jurij Kodrun
Nekdanji selektor slovenske izbrane vrste Slaviša Stojanović, ki je v začetku leta prekinil sodelovanje z latvijsko zvezo, dneve v izolaciji preživlja v Ljubljani in po lastnih zagotovilih dosledno upošteva odredbe in navodila pristojnih.

Med drugim je v obsežnem intervjuju za Ekipo SN spregovoril tudi o tem, kako vidi dogajanje v Mariboru, kjer so se zgodili 'tektonski' premiki z odhodom Zlatka Zahovića in Darka Milaniča. 

Kako pa sicer komentirate tektonski premik pod Kalvarijo? Najprej je odšel Darko Milanič, za njim se je po skoraj trinajstih letih na položaju športnega direktorja vijoličastih poslovil še Zlatko Zahović. To je gotovo mejnik, po katerem nič več ne bo, kot je bilo. Maribor bo drugačen.
Dejstvo je, da je Maribor v preteklih 13 letih postal resno nogometno okolje. Resen klub. Zelo resen, seveda imam v mislih tudi mednarodno prizorišče, prav tako drži kot pribito, da so vijoličasti dosegali neverjetne rezultate. Vredne vsega spoštovanja. Kakšen bo Maribor v prihodnje, kaj se bo dogajalo, je težko napovedovati. Kapacitete Zlatka Zahovića in kapacitete, ki so jih imeli njegovi sodelavci, so zares velike. Ali je to mogoče nadomestiti ali pa lahko Maribor do takšnih in podobnih rezultatov pride tudi po drugi poti, bomo šele videli, o tem je res nehvaležno govoriti. 

slavisa stojanovic
Martin Metelko


Naslednik je stopil v velike čevlje ...
Pri nas zelo radi uporabljamo frazo, da nekdo stopi v velike čevlje. To so klišejski izrazi, ki bi se jim izognil. Nasledniki pač stopajo v neke nove čevlje, letvica je postavljena visoko. Mariborski navijači razumejo nogomet, s povprečjem niso zadovoljni, druga mesta jih ne zanimajo. Še enkrat: ali obstaja tudi kakšna druga pot do rezultatov, ki so jih navajeni, bomo šele videli, vsekakor pa velja, da je to, kar so počeli Zlatko Zahovič in njegovi najtesnejši sodelavci, unikat. Absolutno. Težko se bo našel kdo, ki bi delal in bil uspešen na takšen način. To so unikatne stvari, unikatne stvari so vredne. Posebne!

CELOTEN INTERVJU, V KATEREM JE SLAVIŠA STOJANOVIĆ SPREGOVORIL O KORONAVIRUSU, CRVENI ZVEZDI IN DOGAJANJU V LATVIJSKI REPREZENTANCI SI LAHKO PREBERETE V TORKOVI ŠTEVILKI EKIPE SN IN NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike