Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
13.04.2020 19:10:55
Deli članek:

Zvezdnik Barce 'V GLAVO': Ne morejo početi, kar jih je volja. Hočem biti nekje, kjer me SPOŠTUJEJO. Je to v MADRIDU?

Reuters

Hrvaški reprezentant je zaradi svojega statusa v katalonskem velikanu vse bolj nejevoljen.

Že nekaj časa ne skriva, da s svojim statusom ni zadovoljen, a je hkrati poudarjal, da bodo to rešili v klubskih pisarnah daleč od oči javnosti. Ivan Rakitić je bil do zdaj v zvezi s tem gospod, toda vmes ga je potrpljenje minilo in odločil se je udariti z vso silo. Odvrgel je rokavice in povedal, kaj si zares misli. 'Direkt v glavo'!

"Zavedam se situacije in svojega statusa, toda nisem vreča krompirja, s katero lahko počnejo karkoli. Želim biti nekje, kjer me imajo radi, kjer me spoštujejo in kjer me potrebujejo. Če je to v Barceloni, čudovito, a če ni, bom odšel tja, kamor bom želel oditi sam. In ne tja, kamor me bodo poslali. Klubu sem dal jasno vedeti, da takšnega vedenja ne bom več trpel," je bil v pogovoru za Mundo Deportivo oster 32-letni hrvaški reprezentant.

"V zadnjih dveh letih, še zlasti med premori med sezonama in tudi med zdajšnjim prisilnim premorom zaradi koronavirusa, se nenehno piše in govori o mojem odhodu. Na to sem vedno odgovarjal, kot bom zdaj; igrati za Barcelono je zame popolnost, uresničitev sanj. Zato bi rad do konca pogodbe igral in užival tukaj," je govoril Ivan Rakitić in potem odprl dušo: "Ne, ni me prizadelo, ker ne igram, temveč odnos do mene. Prejšnja sezona je bila najboljša od šestih, kolikor sem v Barceloni, a so me tudi takrat poskušali potisniti iz kluba, kar me je presenetilo in česar ne morem dojeti, a sem sprejel tudi to. Ker želim najboljše za ekipo, soigralce in klub. Potem so prišli slabši rezultati in na moje usluge se ni več računalo. To me je zelo prizadelo."

Vse to seveda razkriva, kakšni so odnosi Ivana Rakitića in vodilnih mož katalonskega velikana. Dotaknil se je dna, po takšnih besedah hrvaškega zvezdnika je zasuk, da bi se ljubezen znova razplamtela, težko pričakovati. Takšen scenarij se zdi misija nemogoče. Medtem so se kakopak začela namigovanja, kje bi hrvaški zvezdnik utegnil nadaljevati kariero, vse bolj pogosto se je začel omenjati madridski Atletico. Diego Simeone ga čaka že od leta 2014, ko se je odločil za Camp Nou ...