favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 10.04.2020 12:56:51

V Španiji našli REŠITEV, da bi prvenstvo odigrali DO KONCA: na vidiku zelo nenavaden BOJ ZA VRH?!

Profimedia
Združenje hotelirjev Kanarskih otokov (Ashotel) je ponudilo rešitev za španski nogomet, ki je tako kot preostali šport na stari celini ohromljen zaradi pandemije novega koronavirusa. Hotelirji z otokov Tenerife, La Palma, La Gomera in El Hierro predlagajo, da bi preostale kroge prekinjene sezone la lige odigrali pri njih.

Kanarski otoki so skupina otokov, ki so del Španije, vendar pa ležijo v Atlantiku, najbližje kopno pa je zahodna obala Afrike. Kar pomeni, da so otoki dovolj oddaljeni od Španije in s tem tudi ponujajo naravno osamitev od žarišč pandemije koronavirusa na celini, so prepričani v združenju Ashotel.

Predsednik združenja Jorge Marichal je poslal pismo predsednikoma španske nogometne zveze in la lige. "Zaradi razdalje smo zaščiteni pred novim koronavirusom. Imamo pa na razpolago dovolj ustreznih nogometnih igrišč, ki so primerna tudi za tekme la lige, hkrati pa imamo tudi igrišča za fizično pripravo igralcev," je dodal.

Za zdaj so jo Kanarski otoki odnesli z 1860 okuženimi ter 94 preminulimi zaradi virusa. Medtem ko so podatki za Španijo 153.222 okuženih in 15.447 mrtvih.



Že vse od 13. marca je nogomet v Španiji povsem ustavljen. Predsednik španske lige Javier Tebas je kljub velikim razsežnostim krize optimističen in prepričan, da se bo letošnja sezona, ki je trenutno prekinjena zaradi pandemije novega koronavirusa, odigrala do konca. Prvi možni termin za vnovičen zagon la lige je 28. maj.

V la ligi je do konca sezone 2019/20 preostalo še 11 krogov, v boju za lovoriko pa sta večna tekmeca Real Madrid in Barcelona, ki vodi s prednostjo dveh točk. Kanarski otoki trenutno nimajo predstavnika med klubi primere division. Las Palmas je bil nazadnje del elitne druščine v sezoni 2017/18.

Članki iz rubrike