900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
9 10.04.2020 07:11:52

Maribor bo dobil NOVEGA TRENERJA! Bogatinov že ZAVIHAL ROKAVE, tukaj je SEZNAM KANDIDATOV, ki ...

Grega Wernig
Kdo bo novi trener Maribora?

Potem ko je Darko Milanič odstopil s položaja trenerja Maribora, je vajeti vijoličastih prevzel njegov pomočnik Saša Gajser. Velja dodati, da je to zgolj začasna rešitev, novi športni direktor Oliver Bogatinov se je po pisanju dnevnika Ekipa SN že lotil iskanja novega trenerja. Seveda se poraja ključno vprašanje: kdo so glavni favoriti za prihod v Ljudskem vrtu? Bo Bogatinov izbiral med domačimi strokovnjaki? Ali se bo raje odločil za tujca? Je morda res, kar se kar precej glasno namiguje, da bi se lahko v Maribor vrnil kar Marijan Pušnik, ki ga Bogatinov odlično pozna? Skupaj sta namreč sodelovala že pri Olimpiji. Kandidatov naj bi bilo kar nekaj, odgovora na vprašanje, kdo bo Milaničev naslednik, pa seveda še ni.

bogatinov gw
Grega Wernig

"Če se bo Bogatinov v naslednjih dneh uspel dogovoriti z novopečenim trenerjem, potem je najbolj verjetno, da bo slednji Maribor prevzel že takoj. In poskušal rešiti eno izmed najslabših sezon v novejši zgodovini aktualnih slovenskih državnih prvakov. Hkrati bi se lahko novi strateg vijoličastih v obdobju do konca aktualne sezone tudi dodobra spoznal z ustrojem kluba in svojimi varovanci, v naslednjo sezono tako ne bi krenil kot popolni novinec, temveč kot nekdo, ki že dodobra pozna situacijo na Mladinski 29," piše edini slovenski športni časnik in dodaja: "Kdo bo nasledil Darka Milaniča, je vprašanje za milijon dolarjev. Oliver Bogatinov v vlogi športnega direktorja še nikdar ni deloval, tako da ne moremo vedeti, na kakšen način razmišlja, kakšen je njegov modus operandi. V javnosti so se sicer špekulacije začele praktično takoj po Bogatinovem ustoličenju. Marijan Pušnik kot nekdo, ki je v preteklosti že sodeloval z Mariborom in tudi z Bogatinovim – slednji je bil njegov pomočnik pri Olimpiji –, Dušan Kosić kot eno najbolj vročih trenerskih imen, Ante Šimundža kot nekdaj zelo uspešni strateg petnajstkratnih slovenskih državnih prvakov, ki opravlja odlično delo tudi v Murski Soboti, Dejan Grabić kot predstavnik novega vala ambicioznih domačih trenerjev … Imen, ki se pojavljajo v takšnih ali drugačnih spletnih – gostilniških v tem trenutku pač ne more biti – debatah, je še nekaj, toda za zdaj je vse skupaj bolj ali manj predmet golega ugibanja."

CELOTEN ČLANEK O ISKANJU NOVEGA TRENERJA MARIBORA SI LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI V DIGITALNI OBLIKI, IN SICER NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike