Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

ba
ba
0 04.04.2020 15:13:34

Drugačen pogled. MIRAN PAVLIN o napovedani racionalizaciji v LJUDSKEM VRTU: Ne, ne strinjam se ...

Jurij Kodrun
Novi direktor slovenskih reprezentanc, ki je bil vrsto let v vijoličastem klubu, o napovedanem varčevanju 15-kratnih prvakov.

Potem ko je udaril koronavirus, je v nogometnem svetu beseda racionalizacija vse bolj pogosta. In slovenski klubi pri tem nikakor niso izjema. Vsi razmišljajo o takšnih ali drugačnih varčevalnih ukrepih, nižanje stroškov so napovedali tudi aktualni prvaki iz Ljudskega vrta. "Med prvimi koraki je nujna tudi finančna reorganizacija, z zmanjševanjem stroškov, ki se bodo prilagajali temu, kar bo klub zmožen plačevati. V prihodnje nič več ne bo enako, kot je bilo prej in tukaj nogomet ni izvzet. Ne glede na razmere pa bomo ohranjali zdravo mero ambicioznosti," je ob ustoličenju med drugim povedal novi športni direktor Oliver Bogatinov.

Ampak nekateri imajo na nastale razmere tudi nekoliko drugačen pogled. V to skupino denimo spada novi direktor slovenskih reprezentanc. "S tem se ne strinjam. Zlasti zaradi tega, ker zelo dobro poznam ustroj Maribora. Kje pa bo manj prihodkov? Od televizijskih pravic? Edina težava slovenskih klubov bo naslednji prestopni rok, ki se bo zaradi koronavirusa verjetno zamaknil v september in oktober, v njem pa italijanski trg v tem prestopnem roku ne bo mogel plačevati odškodnin slovenskim klubom. Sicer pa ne vidim kakšne težave. Evropski pokali se bodo še vedno igrali, nagrade bodo enake. Zato tiste izjave ne razumem najbolje. Maribor je v Sloveniji vedno pomenil nekaj več. V Evropi je bil slovenska lokomotiva. Ko sem bil z njim, smo dvakrat igrali v ligi prvakov in trikrat v ligi Europa. Bili smo nekakšen zgled vsem. Upam, da bo tako tudi ostalo," je v pogovoru za Sportal svoje mnenje razkril Miran Pavlin.

Članki iz rubrike