stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 04.04.2020 13:26:37

Nepozabno! LEGENDA MURE obudila spomin na ČUDEŽNE TRENUTKE: Še vedno se mi NAJEŽI KOŽA, ko...

Soboški prvoligaš se lahko v dozdajšnji zgodovini kluba pohvali z eno lovoriko. Črno-beli so v sezoni 1994/95 slavili v pokalnem tekmovanju, v finalu so bili boljši od Celja, 24. maja bo od tega dosežka minilo natanko 25 let. Delež k največjemu uspehu je pristavil tudi Haris Alihodžić

"Presenetili ste me. Prijetno ste me presenetili," se je na klic s sončne strani Alp odzval Haris Alihodžić. "Ravnokar sem se vrnil s stadiona na Grbavici. Šel sem malce pogledat, ali je vse v redu, in se prepričal o vzdrževanju igrišča. Saj veste, za zelenico je treba nenehno skrbeti, v vsakem trenutku mora biti vzorno pripravljena. Vse drugo je zaradi znanih razlogov obstalo," je pristavil nekdanji ljubljenec navijačev Mure, ki zdaj opravlja naloge direktorja nogometne šole sarajevskega Željezničarja, ampak to še ni vse: "Sodelujem tudi pri delu prve ekipe in poskušam pomagati, kolikor je le v moji moči, prav tako sem se pridružil strokovnemu vodstvu novega selektorja mlade reprezentance Bosne in Hercegovine Slobodana Starčevića."

V Sarajevu nad virus tudi s policijsko uro

Toda trenutno vendarle živimo v obdobju, ko je nogomet potisnjen v ozadje, ves svet je obstal v primežu koronavirusa. "Močno verjamem, da se bodo razmere čim prej umirile in se bomo spet vrnili v normalne okoliščine. Menim, da se to vendarle še ne bo zgodilo pretirano hitro, a moramo biti potrpežljivi in hkrati seveda odgovorni. Res si neizmerno želim, da bi igrišča spet zaživela, da bi se pogovarjali o tekmah, rezultatih, golih ... Vsi upamo, da bomo, če ne prej, nogomet znova igrali poleti. Samo da se znebimo zdajšnjega stanja," je povedal Haris Alihodžić.

haris-alihodzic-zeljeznicar
Armin Herić/FK Željezničar
Kakopak se je povsem spremenil tudi utrip Sarajeva, tamkajšnje oblasti so uvedle celo policijsko uro. "Traja od osmih zvečer do petih zjutraj, za mlajše od 18 in starejše od 65 let pa velja popolna prepoved gibanja na javnih površinah. Odprte so trgovine, lekarne, pekarne in bencinski servisi, vse ostalo je zaprto. V izolaciji smo zdaj že okrog dva tedna. Ni prijetno, nikakor ne, a treba je upoštevati vsa navodila in biti discipliniran, vsak mora nekaj prispevati k preprečevanju širjenja virusa. Ko si tako omejen, seveda ni lahko. Še kako mi denimo manjka tudi ritual vsakodnevnega srečanja s prijatelji na jutranji kavi, toda s tem se je pač treba sprijazniti in se z nastalimi razmerami soočiti. Trudimo se skrbeti zase, se čuvati. Spremljamo vse potrebne informacije in jih upoštevamo z upanjem, da bodo ukrepi imeli želeni učinek. Trenutno stanje resda ni obetavno. Število umrlih narašča, okuženih je vse več, žal je tako v celotni regiji, vendar seveda vsi verjamejo, da se bo ta krivulja že kmalu spremenila. In da se bo vrnil običajen, živahen življenjski utrip, ki se je v Sarajevu v zadnjem času zgolj stopnjeval tudi po zaslugi vse večjega števila turistov. Kakšne bodo stvarne razsežnosti posledic, lahko le ugibamo, je pa dejstvo, da so pred nami zahtevni časi. Na vseh ravneh."


Podpredsednik se je pozdravil

S koronavirusom je bil okužen tudi podpredsednik upravnega odbora Željezničarja Jasmin Badžak. "Zdaj je z njim že vse v najlepšem redu, pozdravil se je. Govoril sem z njim, počuti se zelo dobro, kar me nadvse veseli. Ob vseh slabih informacijah, ki smo jih slišali v preteklih dneh, končno tudi ena dobra. Naj jih bo v prihodnje čim več. Potrebujemo pozitivne zgodbe. Takšne, kot je tudi ta, da so se pozdravili vsi igralci Valencie, ki so bili okuženi," pravi Haris Alihodžić.
Kljub zahtevnosti trenutnega stanja in osredotočenosti na zdravje ljudi pa si kakopak nismo mogli privoščiti, da se z nekdanjim odličnim branilcem ne bi dotaknili nogometa. In Mure. Črno-beli razumljivo še vedno živijo v upanju, da jih koronavirus ne bo zaustavil na poti do tako zelo želenega dosežka v tej sezoni. Nadvse dobro se zavedajo priložnosti, ki se jim ponuja v pokalnem tekmovanju. Trenutno so 'na čakanju' v polfinalu, kjer jim je žreb namenil Aluminij, in muraši so seveda prepričani, da so sposobni premagati Kidričane ter napredovati v finale. Če bi jim to uspelo, bi se njihove možnosti za končni uspeh precej močno povečale tudi zato, ker je jasno, da bi bil tekmec drugoligaš (Radomlje ali Nafta), povrhu vsega je za končni obračun predvidena Fazanerija.

mura alihodzic
Kako bi človek pozabil kaj takega?!

Če bi uresničili sanje, bi bila to druga lovorika v zgodovini soboškega prvoligaša. Od prve bo 24. maja minilo natanko 25 let. Tudi takrat se je Mura veselila pokalne lovorike, v dveh tekmah je bila uspešnejša od Celjanov, ki so takrat nastopali pod imenom Biostart Publikum. Na prvi na Skalni kleti je bil izid 1:1, v polno sta zadela Simon Sešlar iz najstrožje kazni in Boštjan Rous, povratni dvoboj pred 4500 gledalci v prekmurskem nogometnem hramu so z 1:0 dobili gostitelji, edini gol je v 84. minuti dosegel Nedeljsko Topić in 'zapečatil' veliko soboško slavje. Pomembni del zasedbe, ki ji je poveljeval žal že pokojni Marin Kovačić, je bil tudi Haris Alihodžić.
"Uf, to pa je bilo ... To je bilo zares nekaj čudovitega. Evo, zdaj ko ste me spomnili na to tekmo, se mi še vedno naježi koža. To so izjemni spomini, v mojem osebnem arhivu je veliko fotografij z obeh dvobojev in slavja. Kako bi človek lahko pozabil kaj takega?! Imeli smo zelo kakovostno moštvo. Ne samo v sezoni, ko smo osvojili pokal, temveč v vseh letih, ko sem igral v črno-belem dresu. Zvrstilo se je veliko odličnih nogometašev, najboljša je bila gotovo ekipa, ko smo bili z Milanom Koblencerjem na klopi jesenski prvaki z osmimi točkami prednosti pred Mariborom. Govoril bi vam lahko o vsakem igralcu posebej, ampak vrnimo se v sedanjost. Anteju Šimundži in njegovim fantom iz vsega srca želim, da bi v tej sezoni ponovili naš uspeh. Da bi osvojili pokalno lovoriko. Ne dvomim, da so tega sposobni. Spremljam Muro in vem, da ima odlično ekipo ter takšnega trenerja. S prijateljem Antejem Šimundžo sva bila hude boje na igrišču. Bil je eden od najboljših napadalcev. Ne le Maribora, temveč v Sloveniji in veseli me, da je zdaj tako uspešen tudi v trenerski karieri. Zelo iskreno bi rad, da bi Mura osvojila trofejo, predstavljam si, kakšno slavje bi bilo to. Vsi vemo, kako Prekmurje obožuje nogomet, kakšna je ljubezen Murske Sobote do Mure. Tako kot klub, si tudi fantastični navijači gotovo zaslužijo lovoriko, ki bi vsekakor izzvala evforijo. Naj se uresniči takšen scenarij," je pripovedoval Haris Alihodžić in dodal: "Izkoristil bi to priložnost in pozdravil vse v Murski Soboti, ki ima v mojem življenju posebno mesto. Ne le zaradi Mure, tam se je rodil moj mlajši sin. Tudi na Slovenijo nasploh imam zgolj in samo prijetne spomine. Tako nogometne kot iz zasebnega življenja. Kdaj pa kdaj pridem v Ljubljano in Maribor, kjer imam veliko prijateljev, ko bo ta kriza mimo, pa verjamem, da se bom znova vrnil tudi v Mursko Soboto. Morda tudi na finale pokalnega tekmovanja."

Članki iz rubrike