900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
6 04.04.2020 07:24:24

Uau, HUDO! Kaj so naredili ZAHOVIĆU!! Naravnost NORE besede: Ni se zlahka odrekel MARIBORU, toda...

Jurij Kodrun
O Zlatku Zahoviću so se razpisali v - Italiji!

Zlatko Zahović, lovilec sanj. S tem naslovom so novinarji spletne strani Per sempre calcio, ali tudi Za vedno nogomet, svojim bralcem predstavili morda celo največjo legendo slovenskega nogometa vseh časov. Redko se zgodi, da se nogometaši in funkcionarji iz Slovenije znajdejo v italijanskih medijih. Sploh če niso več nogometaši. OK, če ti je ime Josip Iličić … Ali Samir Handanović … No, avtorji omenjene spletne strani so se odločili, da bodo pod drobnogled vzeli Zahovića, ki je nedolgo tega zapustil mesto športnega direktorja Maribora. In njihov uvod je dejansko takšen, da se ti naježi koža, da bi tudi Zahoviću zagotovo bil še kako všeč.


"Ko je Zlatko Zahović zapustil Beograd v želji, da bi kariero nadaljeval v Zahodni Evropi, je bilo slovensko prvenstvo aktivno že dve leti. Pisalo se je leto 1993 in Jugoslavija je bila raztrgana na koščke … Na tisti poti iz Beograda v Guimaraes so se mu po glavi zagotovo podile številne misli. Lovorike, goli in, seveda, njegovo mesto, Maribor. Danes je Maribor eden le treh njegovih klubov, ki nikdar niso izpadli. Mladi Zahović je bil nostalgičen in se ni zlahka odrekel ideji, da bi bil zvezda svojega domačega mesta. Toda Guimaraes je že čakal nanj," piše v uvodu zares imenitnega članka, objavljenega na Apeninskem polotoku.

No, Zahović morda že res ni postal igralska zvezda svojega domačega mesta. Je pa še kako postal zvezda Maribora v vlogi športnega direktorja vijoličastih …

Članki iz rubrike