kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
2 03.04.2020 18:13:23

NORO: Tudi za HITRO ŠIRJENJE novega koronavirusa v Franciji je KRIVA NOGOMETNA TEKMA!

Profimedia
V Franciji je dobrih 59 tisoč uradno potrjenih okužb z novim koronavirusom.

Umrlo pa je skoraj deset odstotkov ljudi, ki so se okužili, toda zdaj od tam prihajajo nore novice. Kultni L'Equipe namreč poroča, da je za takšno stanje v državi kriva nogometna tekma, po kateri naj bi se virus začel širiti z neverjetno hitrostjo.

Upokojeni francoski zdravnik zatrjuje, da je vsega krivo srečanje lige prvakov med Lyonom in Juventusom, ki je bilo na sporedu 26. februarja, in ga je Lyon dobil z 1:0. Po njegovih besedah se ta obračun nikakor ne bi smelo odigrati.


"Prisotnost italijanskih navijačev bi lahko imela velik vpliv na širjenje koronavirusa v Franciji," so zapisali pri L'Equipu. "Tekma ne bi smela biti odigrana, saj je v Lyon prišlo veliko navijačev Juventusa iz vse Italije, ne zgolj iz Piedmonta, ki takrat ni predstavljal rizičnega območja," je dejal Marcel Garrigou-Grandchamp.

Njegova teorija je torej zelo podobna tisti, ki pravi, da je dvoboj Atalante in Valencie kriv za toliko okuženih tako v Bergamu kot v celotni Lombardiji, saj je bil odigran v Milanu, ki velja za žarišče koronavirusa v Italiji.

Zanimivo pa je, da so pri časniku Le Parisien izpostavili dvoboj PSG-ja in dortmundske Borussie, ki je bil odigran 11. marca. Čeprav se je igralo pred praznimi tribunami, pa se je pred stadionom Parc des Princes zbralo več tisoč ljudi, kar naj bi prav tako imelo določen vpliv pri širjenju okužbe.

Članki iz rubrike