ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
0 29.03.2020 10:53:24

OBETAVNI MURAŠ: Še vedno upam, da bomo PISALI ZGODOVINO, trenutno pa se predvsem 'STRELJAMO'

Aleš Cipot
Razmere se ne spreminjajo, Slovenija je še naprej v karanteni, med katero nogometaši poskušajo ohranjati primerno telesno pripravljenost ob upanju, da se bo sezona vendarle nadaljevala in tudi končala. Obetavni muraš Tomi Horvat pri tem kakopak ni izjema.

Ko smo do pred kratkim omenjali karanteno, smo jo skoraj izključno pred kakšno pomembno preizkušnjo. Umik ekipe v izolacijo je še dodatno razkrival velik vložek posameznega dvoboja, a tako je bilo v obdobju pred koronavirusom. Z nastalimi izrednimi razmerami zaradi epidemije sta obe besedi dobili povsem drugačen pomen, hkrati sta postali stalnica iz dneva v dan in veljata za celotno državo. Zdaj je tako rekoč vsa Slovenija v karanteni, v izolaciji. Zgodilo se je, česar si nikakor nismo želeli in česar si ni drznil napovedati nihče. Kaj napovedati, niti pomisliti!

To je treba preživeti

Ampak zdaj je, kar je, s takšnim stanjem se je treba soočiti, se z njim spopasti, obenem mora vsak posameznik z odgovornim ravnanjem storiti vse, da bi se čim prej vrnili v normalne okoliščine. "Drži, da je dolgočasno, toda kaj hočemo. Gre za višjo silo, ki se ji moramo podrediti in istočasno storiti vse, da bi virus čim prej izginil. To je preprosto treba preživeti in se poskušati pripraviti na drugačne čase, ki nas čakajo po nastali krizi. Je pa jasno, da na kaj takega nismo navajeni. Vsaj do zdaj nismo bili. Vsem igralcem nam razumljivo manjka nogomet, pogrešamo skupne treninge in druženje. Dnevi se med seboj tako rekoč ne razlikujejo," je povedal muraš Tomi Horvat, a brez kakršnihkoli obveznosti vendarle ni. "Uresničujemo individualni program vadbe, ki ga dobivamo od kondicijskega trenerja, da bi kljub vsemu ostali v ritmu treningov in ohranili primerno telesno pripravljenost," je dodal 21-letni mladenič iz Turnišča. Za njim je v osami že kar lepo število pretečenih kilometrov. "Povsem natančne številke ne poznam. Moral bi preveriti, ampak seveda je odvisna od vrste treninga. Če je v dnevno količino vadbe vključen le enakomeren tek, je to okrog osem kilometrov. Ko se posvečamo hitrosti, je distanca ob povečani intenzivnosti manjša, veliko poudarka je kakopak tudi na vajah za moč in tako naprej."

Trenutno se predvsem 'streljamo'

Ampak časa razumljivo še vedno ostane dovolj. "Več kot dovolj in prav gotovo se vsi trudimo, da bi si ga vsak na svoj način zapolnili. Kar zadeva mene, sem si ogledal že veliko filmov in serij, veliko časa preživim tudi pred računalnikom ob igranju igric. Tekmujemo s soigralci, trenutno se predvsem 'streljamo'. Kdo je najuspešnejši? Težko bi rekel, največ je odvisno od dnevne forme," se je nasmejal obetavni vezist.

tomi horvat ac
Aleš Cipot
Karantena zdaj traja že nekaj časa in nič ne kaže, da bi se kmalu končala. "Močno upam, da vendarle ne bo trajalo predolgo in da se bo življenje vrnilo v običajne tirnice dovolj zgodaj, da bi lahko zaključili sezono. Čeprav ... Kolikor vidim, napovedi niso ravno pretirano obetavne, a moramo ohraniti pozitivno miselnost," je poudaril Tomi Horvat in film zavrtel nekoliko nazaj. Na začetek drugega dela prvenstva, ki se za Muro ni razpletel po idealnem scenariju. "Drži, da rezultati niso bili najboljši in da smo pričakovali kakšno točko več. Na nekaterih preizkušnjah nismo bili na želeni ravni, tudi sreča ni bila ravno naša zaveznica, izkupiček je bil temu primeren."


Črni scenarij bi bil hud udarec

Posledica je, da so 'ubežniki' na lestvici malce pobegnili, črno-beli pa so živi še na 'pokalni fronti'. Napredovali so do polfinala, kjer jim je ples kroglic namenil Aluminij. Prekmurci torej ostajajo v igri za lovoriko, povrhu je za zaključni obračun predvidena Fazanerija, toda ... Nemogoče se je izogniti misli, da koronavirus morda ne bo dovolil nadaljevanja sezone, v primeru tako črnega scenarija bi Sobočani izgubili priložnost generacije za prvo lovoriko po začetku nove zgodbe. Za pisanje zgodovine. "Zavedamo se, da bi se kaj takega lahko pripetilo. To bi bil nedvomno velik udarec, vendar bom vnovič poudaril, da moramo ohraniti pozitivno miselnost. Upam, da se bodo ustvarili pogoji za nadaljevanje tekmovanj, in še vedno upam, da bomo dvignili pokalno lovoriko. Da se bomo na našem stadionu veselili skupaj s svojimi navijači," je optimist Tomi Horvat.

Članki iz rubrike