Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
15 27.03.2020 13:20:19

Novi športni direktor MARIBORA PRESTRAŠIL navijače: Nič več ne bo, kot je bilo. Morali bomo zmanjšati ...

Grega Wernig
Besede, ki jih navijači zagotovo niso želeli slišati.

Kar so kolegi s tiskane izdaje Ekipe SN napovedali v današnji številki, se je tudi uresničilo. Oliver Bogatinov je postal novi športni direktor Maribora, na vročem direktorskem stolčku je zamenjal Zlatka Zahovića, ki je to funkcijo opravljal slabih 13 let. Novopečeni snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo se je na klubski spletni strani že predstavil in podal svoja prva razmišljanja v novi vlogi.

"Gre za veliko čast in še večjo odgovornost. Je pa velikega pomena, da se nove usmeritve Maribora in pogled na prihodnje delovanje skladajo z mojimi vrednotami. Skromnost z zdravo mero ambicioznosti bo vodilo prihodnjega delovanja," je za uvod dejal Oliver Bogatinov.

In se dotaknil delovanja v času koronavirusa. "Tukaj je treba izpostaviti tri dogodke. Izgubili smo najuspešnejšega športnega direktorja v sodobni zgodovini Slovenije, Zlatka Zahoviča, pred njim Darka Milaniča kot najtrofejnejšega slovenskega trenerja in ko temu dodamo še izbruh koronavirusa, je škoda velika. Kako se bomo spopadali z novo situacijo? V klubu imamo že dolgo časa slogan Mi skupaj eno smo, ki govori o solidarnosti, pomoči, enotnosti, kar opažamo, da je danes edino družbeno orožje pri reševanju koronavirusa. Ta slogan želimo le še utrjevati, mu nameniti večji pomen. Čas bo pokazal, kako uspešni bomo pri našem namenu," pravi Bogatinov.

Novi športni direktor vijoličastih je kar malce prestrašil navijače. Napovedal je namreč krčenje stroškov in racionalizacijo poslovanja. " Ti trije dogodki, predvsem pa posledice koronavirusa, lahko negativno vplivajo. Tukaj bo med prvimi koraki nujna tudi finančna reorganizacija, z zmanjševanjem stroškov, ki se bodo prilagajali temu, kar bo klub zmožen plačevati. V prihodnje nič več ne bo enako, kot je bilo prej, in tukaj nogomet ni izvzet. Ne glede na razmere pa bomo ohranjali zdravo mero ambicioznosti."

Članki iz rubrike