profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
1 26.03.2020 08:16:36

SVINJARIJA! S Slovencem so ravnali kot z IZMEČKOM, to razkritje bo šokiralo vse: Katastrofalno in bolno ...

www.alesfevzer.com
Skoraj neverjetno je, kaj vse je moral v zadnjem obdobju prestati Matej Poplatnik. Kot posojeni član indijske Karale je nastopal za Kaposvar, na Madžarskem pa doživel izkušnjo, ki bo marsikoga pretresla. Verjetno niti v najhujših sanjah ne bi pomislili, da je v profesionalnem nogometu možno tudi to, a očitno je, kar je zelo žalostno …

Sezono 2017/18 je Matej Poplatnik končal kot tretji strelec domačega prvenstva, pred njim sta bila zgolj Luka Zahović in Marcos Tavares. Po uspešni sezoni se je odločil za odhod v tujino, svojega drugega v karieri. Prvič je odšel leta 2015, ko se je podal v Bolgarijo, tokrat pa ga je pot odnesla kar – v Indijo. S tamkajšnjim prvoligašem Keralo se je dogovoril za triletno sodelovanje in marsikdo je ob tem samo debelo pogledal, saj je indijsko prvenstvo širšemu nogometnemu občinstvu velika neznanka. Ob tem, ko se je odpravil tako daleč od domovine in v za nas nezanimivo ligo, pa je nanj marsikdo že pozabil. Toda to še zdaleč ne pomeni, da je z odhodom v Indijo naredil napako; kot je zatrdil 27-letni napadalec, je ravno nasprotno, tam se je odlično počutil, edina slaba stvar je kratka sezona.

Poleti se je tako vrnil v Evropo, in to celo zelo blizu doma. Postal je namreč član madžarskega prvoligaša Kaposvarja, vendar mu je ta izkušnja ostala v zelo slabem spominu; veliko, veliko bolje bi bilo, če bi ostal kar v Indiji. "Po prvotnih besedah, s katerimi so mi predstavili projekt in sodelovanje, se je zdelo, da je madžarska možnost najboljša, na koncu pa se je izkazalo, da je bila daleč najslabša. Pravzaprav slabše niti ne bi moglo biti," je z grenkobo v glasu povedal Poplatnik, ki je imel ob Kaposvarju možnost izbrati odhod v Italijo; tam so se zanj zanimali nekateri drugoligaši, a iz spodnjega dela lestvice, še veliko bolj konkretna možnost pa je bil odhod v serie C. Raje je izbral Kaposvar, kjer pa je imel ogromno težav. "Tam praktično nihče ne govori angleško, niti trener, tako da je bila največja težava že komunikacija. Izvzamem lahko tri igralce, s katerimi sem se lahko pogovarjal v angleščini, ostalo je bilo bolj slabo. Sprva so mi govorili, da se moram najprej privaditi in vklopiti v moštvo, ker sem prišel pred začetkom prvenstva. Izkazalo se je, da je bilo to predvsem prazno govoričenje, saj je imel trener svojo vizijo in svoje igralce, kar pomeni, da verjetno že od začetka ni resno računal name."

Samo govorjenje v prazno


Ko je nogometaš zdrav, je to, da ne igra, zanj najhujše, kar se mu lahko zgodi. Vseeno pa v Poplatnikovem primeru niti ni bilo tako. Da, težko je bilo, ker ni dobil priložnosti, toda tisto, kar se mu je dogajalo pozneje, bi lahko na kratko opisali kot morasto in pri tem ne bi prav nič pretiravali. "Na začetku je bilo sicer res videti, da so me pripeljali kot okrepitev in da bom igral. Na koncu pa je bilo vse skupaj samo govorjenje v prazno. Najprej so rekli, da potrebujem še en teden, da malo pridem k sebi, ker sem imel toliko premora, in da se moram spoznati z ekipo. Tako je bilo iz tedna v teden, samo govoričenje, čeprav sem na prijateljskih tekmah redno zabijal in prispeval še kakšno podajo. Svoje delo sem torej opravil zelo dobro, glede tega nič ni bilo spornega. Kar zadeva vse drugo, pa se ni 'poklopilo' nič," je razlagal Poplatnik.

Izkazalo se je, da so prave težave prišle šele pozneje. "Potem je to preraslo v malce večji problem, češ da sem najbolje plačan igralec in da me ne bi mogli več plačevati. To res ni imelo smisla, ker ne vem, zakaj so potem z mano sploh podpisali – kot da niso vedeli, kakšno plačo imam. Rekel sem samo, da bi rad igral. Če igralca pripelješ kot okrepitev, bi ta pač moral igrati," je na celotno dogajanje povsem logično pogledal naš sogovornik in v nadaljevanju med drugim pojasnil, kaj se mu je dogajalo. "Do decembra je bilo vse normalno, potem pa so me nenadoma odstranili iz ekipe, in sicer tako, da nisem smel niti trenirati niti biti v slačilnici ali na stadionu. Vse stike so prekinili, dobesedno so me vrgli iz kluba. Druge možnosti, kot da vsakič pridem, nisem imel, saj sem moral spoštovati pogodbo, oni pa so me vsakič zavrnili. Tako je bilo do novega leta, takrat pa sem spet lahko treniral, a sem bil odstranjen iz ekipe. Bil sem sam v slačilnici, in medtem ko je moštvo treniralo, sem moral teči okoli igrišča, brez trenerja. Potem so odšli na priprave, jaz pa sem moral še naprej trenirati sam, vendar ne na stadionu. Rekli so mi, da moram teči in jim to dokazovati s podatki z GPS. Skratka, katastrofalno in bolno ..."

CELOTEN POGOVOR SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: poplatnik, madžarska

Članki iz rubrike