Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ro
ro
11 25.03.2020 16:59:16

POZOR, oglasil se je PREDSEDNIK MARIBORA! Nov športni dirkektor? NOV TRENER? V dolgem sporočilu je ...

Grega Wernig
Prvi mož aktualnih prvakov je predstavil trenutno stanje pod Kalvarijo.

Navijači Maribora in nogometna javnost na sončni strani Alp nestrpno pričakujejo informacije iz Ljudskega vrta o tem, kdo bo na položaju športnega direktorja stopil v čevlje Zlatka Zahovića in kdo bo na trenerski klopi nasledil Darka Milaniča. Za zdaj tovrstnih informacij ni, predsednik aktualnih prvakov Drago Cotar se je v dolgem zapisu na uradni spletni strani kluba dotaknil aktualnih razmer, a se je komajda dotaknil kadrovskih vprašanj. Kar zadeva informacije, je bil izjemno skop, ključnih vprašanj se e izognil v precej širokem logu, dotaknil se je drugih stvari. 

"Čeprav nogomet trenutno ni v običajnem statusu najpomembnejše postranske stvari, je primeren trenutek, da navijačem podamo vpogled v trenutni utrip našega skupnega projekta. Mirovanje tekmovalnih aktivnosti za NK Maribor seveda ne pomeni, da se je klubsko življenje ustavilo. Prav nasprotno. Delo klubskega ustroja poteka v večjem delu od doma, na daljavo, tudi z videokonferencami o vseh najpomembnejših temah. Najnujnejše zadeve v zvezi s postopkom licenciranja pa se opravljajo v pisarnah, seveda ob doslednem upoštevanju vseh priporočil pristojnih organov.

Prav tako nemoteno potekajo preostale klubske aktivnosti glede vseh najaktualnejših zadev. Pri vrhu seznama pomembnosti je izbor novega ustroja v športnem delu, kjer je bila opravljena temeljita analiza z že zastavljenimi smernicami za prihodnost. Ko bodo zadeve za javnost, bomo obvestili in predstavili celovit projekt. Tako o imenovanju novega športnega direktorja kot o preostalih kadrovskih zadevah.

Za igralce je od prekinitve skupnih treningov, od 13. marca, veljal poseben režim. Z izdelanim načrtom individualnega dela in strogih navodilih o samoizolaciji, omejitvi socialnih stikov ter prepovedi potovanj. Upoštevali smo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) z namenom preprečevanja širjenja okužb, tako da so igralci ves čas vadbo opravljali individualno. Trenutno imamo informacijo o nadaljevanju tekmovanja 2. ali 9. maja, v odvisnosti od teh datumov in od nadaljnjega poteka razmer bo strokovni štab tudi pripravil nadaljnji program treningov ter priprav.

Pohvaliti moramo našo navijaško skupino, ki se te dni izkazuje z različnimi akcijami pomoči. Tudi z odzivom Viol bo za marsikoga v teh dneh lažje prestati neprijetne razmere. Medtem klub pripravlja tudi strategijo prilagajanja na izbruh pandemije, ki je že in še bo pripeljala do globalne krize. Kot v gospodarstvu in vseh sferah življenja bomo posledice, razumljivo, v veliki meri občutili tudi v športu. O številkah, za kakšno finančno izgubo v našem primeru gre v obdobju, ko ni tekem, ne bi govorili, saj sezona še ni končana in bi šlo za ugibanja. Se pa zavedamo situacije, ki zahteva najvišjo stopnjo prilagajanja z odgovornostjo, kot pri vseh ostalih dejavnostih.

Klub seveda ni imun na težko situacijo, treba se bo prilagoditi razmeram z racionalizacijo poslovanja. Načrt za zagotovitev stabilnosti poslovanja v prihodnjem obdobju se pripravlja, vendar zadeve še niso dorečene, tako da je v tem trenutku še prezgodaj govoriti o sklepih, ki bodo odvisni tudi od odločitev na nivoju države. Določeni predlogi vlade so že bili sprejeti, počakati je treba na potrditve zakonov v državnem zboru in potem bomo lahko predstavili konkreten odziv NK Maribor na novonastale razmere. Predvidoma v začetku prihodnjega tedna.

Ostanimo zdravi, spoštujmo vse ukrepe in priporočila. Da vrnemo življenje v ustaljene tirnice in da tudi stadioni ne bodo več samevali. Z vašim in našim NK Maribor znova v pomembni vlogi," je zapisal Drago Cotar.

Članki iz rubrike