Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ba
ba
0 23.03.2020 14:06:29

OGLASILA SE JE NZS! To so NAJNOVEJŠE INFORMACIJE o nadaljevanju klubske sezone

Grega Wernig
Nogometna zveza Slovenije je na seji odbora za nujne zadeve sprejela sklep, da se prekinitev vseh tekmovanj pod okriljem NZS podaljša do preklica. V najboljšem primeru bo nadaljevanje prve lige v začetku maja.

NZS je zaradi pandemije covida-19 sprva tekmovanja prekinila do konca marca, s sklepom Odbora za nujne zadeve NZS pa se ukrep NZS podaljša do preklica. NZS želi s tem ukrepom predvsem zaščititi zdravje nogometašev, navijačev in funkcionarjev, klubom pa pomagati pri načrtovanju naslednjih aktivnosti. "V trenutni situaciji, ko je nemogoče napovedati konec epidemije, je najpomembnejša skrb NZS in klubov zdravje nogometašev. S podaljšanjem prekinitve bodo klubi lažje planirali svoje aktivnosti. Zdaj je najpomembnejše, da ostanemo doma in naredimo tisto, kar lahko, da skupaj premagamo epidemijo," je ob tem povedal predsednik NZS Radenko Mijatović.



Nogometna zveza Slovenije aktivno spremlja situacijo glede epidemije koronavirusa in dosledno upošteva ukrepe državnih organov in navodila glede omejevanja širjenja bolezni. Tekmovanja v organizaciji NZS se bodo tako nadaljevala po odločitvi državnih organov o prenehanju izrednih ukrepov, ki se nanašajo na prepoved in omejitve javnih prireditev ter ustreznih priporočil medicinske stroke.

Glede na odločitev Uefe, ki je vsem nacionalnim nogometnim zvezam s preložitvijo evropskega prvenstva z leta 2020 na leto 2021 omogočila možnost podaljšanja domače tekmovalne sezone do konca junija 2020, pa strokovne službe ustrezno pripravljajo rezervne scenarije glede nadaljevanja tekmovanj. V vsakem primeru pa ne gre pričakovati, da se bodo tekmovanja pod okriljem NZS nadaljevala pred 2. oziroma 9. majem.

Članki iz rubrike