Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.03.2020 12:56:03
Deli članek:

Legendarni selektor BELGIJE je okaral vodilne može SLOVENSKE LIGE: To se mi zdi ZELO SLABO!

Martin Metelko
Martin Metelko

Kranjski Triglav sta v januarskem prestopnem roku okrepila nogometaša slovitega imena.

V januarskem prestopnem roku smo v slovenski prvi ligi doživeli kar nekaj zelo zanimivih prihodov in odhodov nogometašev.  Pod enega od najbolj odmevnih so se podpisali pri kranjskem Triglavu, saj sta se na Gorenjsko preselila brata slovitega priimka. 

Gre za Martena in Rena Wilmotsa, sinova nekdanjega belgijskega selektorja in legendarnega belgijskega nogometaša Marca Wilmotsa. Ta si je ogledal že nekaj tekem slovenskega prvenstva, med drugim je bil gost tudi v Stožicah, ko je Triglav premagal Olimpijo z 2:0 in poskrbel za veliko presenečenje. 

Nekdanji selektor Belgije, ki jo je po pomladitvi tudi postavil na evropski zemljevid, je stopil pred kamere RTV Slovenije in spregovoril o prvih vtisih glede slovenskega prvenstva. "Stadion (Stožice, op. p.) je zelo lep, ura za tekmo pa slaba, saj so ljudje takrat v službi. Ne morejo na stadion niti si ne morejo tekme ogledati po televiziji. Nad uro začetka tekme sem bil presenečen, zato razumem ljudi, da ne pridejo, nogomet brez gledalcev pa ne prinaša nikakršnih čustev. Vsaj 10.000 ljudi, ki navijajo in kričijo, motivira igralce, ki potem zagotovo igrajo še bolje. To je zagotovo naloga odgovornih, da najdejo pot, kako napolniti stadione. Nogomet so čustva, čustva privabijo cele družine na stadione in potem je tudi nogomet bolj atraktiven. Ustvarja se tradicija in potem je vse lažje. Slišal sem, da imata Maribor in Mura tako tradicijo v Sloveniji. Delo nogometaša pred veliko navijači je bistveno bolj zabavno," je Wilmots v intervjuju za RTV Slovenija nekoliko okaral vodilne može lige.