Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
3 19.02.2020 07:44:54

Nejc VIDMAR je pred derbijem 'zagrozil' Roku KRONAVETRU, za MARIBOR pa ima posebno sporočilo!

Jurij Kodrun
S prvim vratarjem Olimpije smo se pogovarjali na Brdu pri Kranju. Za Nejca Vidmarja in soigralce se začenja zelo eksplozivno – z večnim derbijem. Čuvaj mreže zmajev se je tako seveda dotaknil obračuna z najhujšimi rivali, spregovoril o neuspešnem prevzemu Olimpije in vlogi kapetana pri ekipi, kakršna je Olimpija, ter se dotaknil tudi številnih prestopov iz Ljubljane v Maribor.

Spomladanski del sezone se za vas začenja z večnim derbijem. Priložnost, da pobegnete na sedem točk prednosti oziroma da se vam Maribor približa na le točko zaostanka. Bo Maribor zaradi razlike na lestvici pod večjim pritiskom?

Ah, kaj pa vem, ta vprašanja težko komentiram. Vemo, da smo bili mi, če se prav spomnim, na začetku sezone v veliki prednosti, potem smo se znašli v zaostanku, zdaj pa imamo spet manjšo prednost. Vemo, kako je bilo po našem derbiju, ki smo ga v Ljubljani nesrečno izgubili. Krivulja se je nenadoma obrnila v našo korist. Po padcu na derbiju smo začeli rasti. Nikakor ne želim razbremeniti derbija, ne razumite me narobe, ampak vem, da po večnem derbiju sledi še 15 ostalih tekem. Derbi bi bilo seveda super dobiti. Če bomo zmagali, se bomo odlepili na sedem točk prednosti, kar bi bilo super. Imeli bi nekakšen luksuz, če se lahko tako izrazim. Ampak ravno ta luksuz te lahko hitro zavede. Pustimo se presenetiti. Tekma bo pokazala, kje smo v tem trenutku, in od tam bomo potem šli naprej.

Omenili ste prejšnji večni derbi, ki ste ga v Stožicah izgubili s 4:2. To je bil prvi derbi, ki ga je v vijoličastem dresu odigral Rok Kronaveter. Dosegel je dva zadetka in prispeval še podajo. Tokrat bo Kronaveter odigral svoj prvi večni derbi za Maribor v Ljudskem vrtu. Kako ga boste ustavili?

Rok je zagotovo dodana vrednost v slovenskem prostoru, to sem vedno govoril. Ko je igral za nas, je bilo to super za Olimpijo, zdaj, ko nosi vijoličasti dres, je to super za Maribor in slabše za nas. Vseeno mislim, da lahko s skupnimi močmi na igrišču prevladamo mi. Upam, da bomo v celoti pokazali pravi obraz in povezali vse niti. Vsekakor nas čaka vse prej kot lahka tekma.

Hipotetično: če bo imel Maribor na voljo enajstmetrovko in če jo bo streljal Rok Kronaveter, boste njegov strel ubranili?

Tako bom rekel: vem, kam strelja. (smeh)

Kako gledate na to, da je veliko nekdanjih nogometašev Olimpije trenutno članov Maribora (Kronaveter, Mitrović, Cretu, Klinar)? Kako to sprejemate? Kako se s temi nogometaši spopadate na terenu – ste proti njim še dodatno motivirani, vam predstavljajo dodaten naboj?

S tem se preprosto ne ukvarjam. Ko si enkrat na tekmi, o tem ne razmišljaš, vse te stvari poskušaš odmisliti. Sicer je malce čudno, ko ga vidiš v drugem dresu, ampak to je bolj zgodba za navijače. Navijači takšne stvari doživljajo bolj čustveno. Dobro, tudi jaz sem morda na začetku te stvari doživljal čustveno, a iz preteklosti sem se nekaj naučil. Tisti prvi moment, ko ga zagledaš v dresu rivala, je vse skupaj malce čudno, ampak sčasoma na to pozabiš. Tudi navijači sčasoma pozabijo in postane samo igralec nasprotne ekipe.

CELOTEN INTERVJU Z NEJCEM VIDMARJEM TUDI O DOGAJANJU V ZAKULISJU KLUBA SI LAHKO PREBERETE V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN IN NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike