Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
1 15.02.2020 09:13:21

KAKŠNO JE OZADJE? Zakaj velikega hrvaškega upa ne bo v Stožice? S kom se je pogovarjal Mandarić?

sn
Včeraj je bilo videti, da bo Olimpija v svoje vrste v izdihljajih prestopnega roka pridobila novo moč.

Hrvaški mediji so poročali, da bi se iz Hajduka utegnil v Stožice preseliti Darko Nejašmić, in se hkrati čudili nad možnostjo uresničitve takšnega scenarija, saj gre za velikega upa dalmatinskega ponosa. Enaindvajsetletni mladenič, ki se najbolje znajde na položaju zadnjega veznega igralca, je od decembra 2018 do decembra 2019 v belem dresu odigral 40 tekem. Mesto v udarni zasedbi si je zagotovil pri Siniši Oreščaninu, v tekmovalnem ritmu je bil tudi pri Damirju Buriću, posledica pa je bila vabilo selektorja mlade hrvaške reprezentance. Ampak medtem so se razmere spremenile. Oziroma njegov status, saj ga pri novem trenerju Igorju Tudorju ni v resnejših načrtih.


"Prvič slišim za takšno možnost, toda povedali so mi, da je bila informacija medijsko zelo dobro 'pokrita'. Tako kot mora biti za vsakega igralca Hajduka. Mora biti tako. Še enkrat bom ponovil, da vsi trenerji ne obožujejo prestopnega roka, ker v tem obdobju nimajo miru. Za Nejašmića pa bom prav tako ponovil, kar sem govoril v preteklih tednih. Zame je najboljši, tako kot vsi ostali," je povedal Igor Tudor, ko je splitsko sedmo silo zanimal nadaljnji status obetavnega vezista.

Hajduk je njegovo selitev naposled zavrnil. Tudi zato, ker se z vodilnimi možmi kluba o tem menda ni nihče niti pogovarjal, očitno pa je z Ljubljančani stike navezal igralčev menedžer, ki je tudi njegov oče. Seveda v želji, da bi mu ob statusu, ki mu ga je na Poljudu namenil nekdanji branilec Juventusa, zagotovil igralne minute. Da se je v tej smeri nekaj zares dogajalo, je potrdil tudi Ante Vukušić. "Med tednom me je predsednik Milan Mandarić spraševal o Nejašmiću. Kakšen igralec je, kaj bi lahko od njega pričakovali, kaj bi lahko dal Olimpiji … Glede na to, da imam dovolj informacij o njegovih sposobnostih, sem mu odvrnil, da gre za igralca, ki bi nam lahko na sredini igrišča prišel še kako prav. Ker smo napadalna ekipa, nam nekoliko bolj obrambno usmerjeni vezist vedno pride prav. Še posebej mladi nogometaš Hajduka," je za Sportske novosti dejal nekdanji napadalec Splitčanov in pristavil: "Moram priznati, da sem bil začuden, ko sem izvedel, da imamo možnost pripeljati igralca s Poljuda, toda takšno možnost bi z veseljem sprejel."

Članki iz rubrike