Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
2 14.02.2020 20:30:30

To bo PRETRESLO nogometni svet. Tukaj so podrobnosti HUDE KAZNI za City, ki je že napovedal, kaj bo storil

Reuters
Angleški prvaki dve leti brez tekmovanj pod okriljem Uefe. Oziroma brez lige prvakov!

Evropska nogometna zveza je sporočila, da je zaradi kršenja pravil o finančnem fair-playu kaznovala Manchester City. Angleški prvaki se ne bodo smeli udeležiti tekmovanj pod okriljem Uefe v naslednjih dveh sezonah (2020/21 in 2021/22), plačati pa bodo morali še 30 milijonov evrov kazni.

Uefa je v sporočilu za javnost zapisala, da je njena komisija za nadzor financ (CFCB) ugotovila nepravilnosti oziroma kršenje pravil. Po preučitvi ugotovitev neodvisnega nadzornega organa CFCB, zaslišanja so opravili 22. januarja, so v krovni evropski zvezi sprejeli odločitev, da klub kaznujejo.

Uefa je pri preučitvi dokazov o finančnem poslovanju Cityja našla resne kršitve pravil licenciranja in finančnega fair-playa, pokroviteljstva in finančnega poslovanja. Nepravilnosti so se dogajale med letoma 2012 in 2016, Uefa pa je še dodala, da v klubu niso dovolj sodelovali pri preiskavi.


Na izrečeno kazen se lahko klub pritoži na mednarodno športno razsodišče Cas v Lozani, so še dodali pri Uefi, zato za zdaj ne bodo dodatno pojasnjevali primera oziroma še ne bodo razkrili vseh dokazov, ki so pripeljali do kazni, na katero so se že odzvali tudi angleški prvaki; napovedali so pritožbo na Cas in izrazili razočaranje nad odločitvijo, sporočili pa, da nad njo niso presenečeni.

Članki iz rubrike