ženska Dobra karma

Na površino prihaja vaša občutljivost, zato ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 28. februarja

POL2020423GIL2622zt Reporter.si

Patološka janšofobija na eni in odrešenjsko ...

Anika Horvat Svet24.si

Anika res že drugič v pričakovanju?

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Furs od Zorana Jankovića terja osem letnih plač

Ana Praznik Njena.si

Ana Praznik vitkejša na male ekrane?

hana rodić3 Njena.si

Hana razkriva: Šov v hiši s pomočjo alkohola?

STA
STA
2 14.02.2020 20:30:30

To bo PRETRESLO nogometni svet. Tukaj so podrobnosti HUDE KAZNI za City, ki je že napovedal, kaj bo storil

Reuters
Angleški prvaki dve leti brez tekmovanj pod okriljem Uefe. Oziroma brez lige prvakov!

Evropska nogometna zveza je sporočila, da je zaradi kršenja pravil o finančnem fair-playu kaznovala Manchester City. Angleški prvaki se ne bodo smeli udeležiti tekmovanj pod okriljem Uefe v naslednjih dveh sezonah (2020/21 in 2021/22), plačati pa bodo morali še 30 milijonov evrov kazni.

Uefa je v sporočilu za javnost zapisala, da je njena komisija za nadzor financ (CFCB) ugotovila nepravilnosti oziroma kršenje pravil. Po preučitvi ugotovitev neodvisnega nadzornega organa CFCB, zaslišanja so opravili 22. januarja, so v krovni evropski zvezi sprejeli odločitev, da klub kaznujejo.

Uefa je pri preučitvi dokazov o finančnem poslovanju Cityja našla resne kršitve pravil licenciranja in finančnega fair-playa, pokroviteljstva in finančnega poslovanja. Nepravilnosti so se dogajale med letoma 2012 in 2016, Uefa pa je še dodala, da v klubu niso dovolj sodelovali pri preiskavi.


Na izrečeno kazen se lahko klub pritoži na mednarodno športno razsodišče Cas v Lozani, so še dodali pri Uefi, zato za zdaj ne bodo dodatno pojasnjevali primera oziroma še ne bodo razkrili vseh dokazov, ki so pripeljali do kazni, na katero so se že odzvali tudi angleški prvaki; napovedali so pritožbo na Cas in izrazili razočaranje nad odločitvijo, sporočili pa, da nad njo niso presenečeni.

Članki iz rubrike