nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

Ker SD ni plačala 400 tisoč evrov, ji rubijo ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

rb
rb
0 07.02.2020 10:43:40

NOVI BRKI v napadu MURE, SIMIĆEVA operacija prestavljena

Aleš Cipot
Marko Zalokar se je pridružil novim soigralcem na pripravah v Turčiji, varovance Anteja Šimundže v nedeljo čaka še tretja prijateljska preizkušnja ob sredozemski obali.

V sredo so muraši rešili vprašanje vratarja. Vrzel, ki je nastala s poškodbo Matka Obradovića, bo poskušal zapolniti Marko Zalokar, ki je pri 29 letih prvič zamenjal klubske barve, vse od malih nog je bil zvest Krškemu. "Odločitev je bila takojšnja, niti za trenutek nisem razmišljal," je odziv po klicu iz Fazanerije razkril izkušeni čuvaj mreže, ki je črno-belim zvestobo obljubil do 30. junija 2022.

Ker je že dolgo na slovenskem prizorišču, je kakopak jasno, da ni prišel v neznano, spet je srečal tudi zelo znana obraza. "Dogajanja v Muri in tekme sem redno spremljal, saj imam v ekipi dva prijatelja," je dejal sveži član Mure, ki je na Stadionu Matije Gubca delil slačilnico s Klemnom Šturmom in Janom Gorencem, o ciljih pa dodal: "Z Muro želim biti čim višje na prvenstveni lestvici in osvojiti pokal."

Marko Zalokar se je medtem pridružil svojim novim soigralcem na osrednjem delu priprav v Turčiji, kjer Sobočane v nedeljo čaka naslednja prijateljska preizkušnja. Po Akhmatu in skopskem Vardarju bo na nasprotni strani ukrajinski prvoligaš Lviv, ki je po prvem delu prvenstva na desetem mestu na lestvici. In bržčas ne bi bilo pretirano presenečenje, če bi Ante Šimundža novega vratarja nemudoma poslal v ogenj, saj je že nekaj časa v ritmu treningov, do selitve na ravnico se je na spomladanske izzive pripravljal s Krčani. Prav tako je pričakovati tudi debi Andrije Filipovića, ki je zaradi pomanjkanja vadbe preskočil dvoboja z ruskim in prvoligašem iz Severne Makedonije.

Sicer pa že vrabci čivkajo, da so bivanje Prekmurcev ob južni turški obali zaznamovale poškodbe. Marin Karamarko obiskuje terapije zaradi obnovljenih težav s stegensko mišico, Matko Obradović okreva po operaciji dlančnice, na kirurški poseg pa še vedno čaka Renato Simić, ki si je strgal sprednjo križno vez. Predviden je bil za danes, a je bil prestavljen, ker je koleno še vedno preveč oteklo, nov predvideni datum za operacijo za slovenskega mladinskega reprezentanta, v katerem so navijači videli močno orožje, je 12. februar.

Medtem Žiga Kous in soigralci v svoji pripravljalni bazi v Lari nadaljujejo delo v ustaljenem ritmu, ob fotografijah s treningov pa bi marsikdo pomislil, da je Mura dobila še šesto okrepitev v tem prestopnem roku. Novega napadalca z brki, ki pa to ni. Ni nov napadalec, temveč je Amadej Maroša nekoliko spremenil svoj videz in se na ta način znašel v središču pozornosti …

348-3-2marosa
NSMURA.SI

Članki iz rubrike