nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

Ker SD ni plačala 400 tisoč evrov, ji rubijo ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

rb
rb
1 07.02.2020 09:47:48

Kakšna je vloga OLIMPIJE pri prestopu ŠTAJERSKEGA vezista? ZORAN BARIŠIĆ razkriva zakulisje, odškodnina REKORDNA!

Grega Wernig
Nadvse obetavni vezist se bo lotil novega izziva v svoji karieri.

V četrtek ob 11.45 je bilo tudi uradno zapečateno. Tako kot smo napovedali, je Dejan Petrovič postal novi igralec Rapida, z dunajskimi zeleno-belimi je podpisal pogodbo do 31. maja 2023. Mladi slovenski reprezentant se bo treningom novih soigralcev pod taktirko Didija Kühbauerja pridružil v torek.

"Prestop Dejana Petroviča v dunajski Rapid je še en dokaz več, da v Kidričevem delamo dobro, načrtno, ter da je Aluminij valilnica talentov, nogometašem pa omogočamo nadaljnji razvoj v njihovih karierah. Za Dejana smo izredno veseli, da bo pot nadaljeval v tako velikem klubu," se je odzval direktor Aluminija Borut Arlič.

O finančnih podrobnostih za nobeno ceno ni želel govoriti, vsekakor pa gre za rekordni posel v zgodovini kluba iz Kidričevega. V preteklih dneh se je govorilo marsikaj, zadnje informacije iz zanesljivih virov pa pravijo, da naj bi Dunajčani rdeče-belim odšteli okrog 500 tisoč evrov odškodnine, dodaten zaslužek si slovenski prvoligaš lahko obeta z bonusi o uspešnosti, ki so določeni v pogodbi, pripadel naj bi mu tudi delež od naslednjega prestopa.

dejan petrovic rapid
SKRAPID.AT

"Zelo sem vesel, da smo podpisali pogodbo z mladim reprezentantom sosednje države, ki ima potencial postati član najboljše izbrane vrste. Veseli me, da se je odločil za nas, čeprav je bil tudi tarča klubov iz uglednih evropskih lig. Je pa hkrati res, da ima Rapid na področju nekdanje Jugoslavije precejšen ugled in da se tamkajšnji igralci zavedajo, da je naš klub primerna odskočna deska za njihove nadaljnje kariere. Že vse od takrat, ko sem bil trener ljubljanske Olimpije, sem ga pozorno spremljal in prepričan sem, da se bo izkazal kot prava pridobitev za našo ekipo. Najbolje se znajde na položaju zadnjega veznega igralca, a lahko prevzame tudi druge vloge na sredini igrišča. Ima izjemne tekaške sposobnosti, tehnično je odlično podkovan, natančne podaje so njegovo močno orožje," je o zadnji zimski okrepitvi 32-kratnih prvakov pri severnih sosedih povedal športni direktor Rapida Zoran Barišić, ki se je v preteklem obdobju z Dejanom Petrovičem sestal na štiri oči in se pogovoril z njim. "Je odlično telesno pripravljen, srčen in ima močan značaj. Želi igrati za naš klub, o njegovi kakovosti pa so prepričani tako naši ogledniki kot člani strokovnega vodstva okrog Didija Kühbauerja. Vsekakor bo potreboval nekaj časa, da se privadi na novo okolje in avstrijsko ligo, ki je boljša od slovenske. Imel bo našo podporo, v prihodnosti pa od njega pričakujemo veliko," je pristavil nekdanji strateg zmajev iz Stožic in razkril, da so bile dragocene tudi informacije trenerja Aluminija Slobodana Gruborja, s katerim sta sodelovala v slovenski prestopnici.

Članki iz rubrike