Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.02.2020 12:07:28
Deli članek:

URADNO ZAPEČATENO! Zelo odmeven prestop iz slovenske lige, ki je razveselil nekdanjega trenerja Olimpije!

Jurij Kodrun

Aluminij je potrdil odhod zelo nadarjenega Dejana Petroviča.

Že pred dnevi smo v tiskani izdaji Ekipe SN in tudi na spletni strani ekskluzivno poročali o tem, da se bo eden od najboljših mladih nogometašev slovenskega državnega prvenstva Dejan Petrovič preselil k dunajskemu Rapidu, kjer je športni direktor nekdanji trener Olimpije Zoran Barišić. 

Danes sta tako Rapid kot Aluminij potrdila pisanje, trenutno tretjeuvrščena ekipa avstrijskega prvenstva je predstavila 22-letnega Petroviča, ki bo v novem klubu nosil dres s številko 16. 

Petrovič je za člansko ekipo Aluminija v prvi ligi, pokalnem tekmovanju in 2. slovenski nogometni ligi vknjižil skupaj 134 nastopov, ob tem pa za rdeče-bele dosegel tudi 15 zadetkov. S svojimi predstavami si je prislužil tudi vpoklic v mlado reprezentanco Slovenije, ob tem pa je v zadnjih sezonah postal tudi eden izmed nosilcev igre kidričevskega Aluminija.

Petrovič je ob prestopu k avstrijskemu prvoligašu poudaril, da bi se rad zahvalil vsem soigralcem ter vodstvu kluba, ki so mu zaupali ter mu dali priložnost: "Ob prestopu v Rapid bi se rad zahvalil vsem soigralcem, trenerjem, vodstvu kluba, ki so mi zaupali, dali priložnost, da sem se lahko z igrami v rdeče-belem dresu pokazal in dokazal. Počaščen sem, da mi priložnost ponuja tako velik klub, kot je Rapid, kar je med drugim tudi dokaz dobrega dela v Kidričevem."