stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

rb
rb
0 06.02.2020 09:56:18

NEPRIČAKOVANO! Bil je na EURU 2016, prestopil v LAZIO, zdaj iz RIMSKEGA VELIKANA prihaja v Slovenijo

Jurij Kodrun
Nekdanji reprezentant presenetljivo na sončni strani Alp.

Nogometaši Kopra se že lep čas pripravljajo na drugi del prvenstva v drugoligaški druščini, v katerem bo edini cilj zagotoviti si (neposredno) uvrstitev oziroma vrnitev med elito na sončni strani Alp. Jutri bodo varovanci Mirana Srebrniča odigrali naslednjo v nizu prijateljskih preizkušenj; pomerili se bodo s Taborom, v nedeljo pa se bodo preselili v Antalyo, kjer bodo 12 dni brusili formo za spomladanske izzive.

Med potniki v Turčiji pa bo tudi nov obraz, nadvse presenetljiva nova moč. Ni skrivnost, da kanarčki iščejo vratarsko okrepitev. Kot smo pisali pred dnevi, je obstajala možnost, da bi to postal Oliver Zelenika, ki je bil del zasedbe ognjenih na SP v Braziliji, a so na Bonifiki hitro ocenili, da njegova pripravljenost ni na želeni ravni, medtem pa je nesojeni Koprčan postal član Varaždina. Ampak vse kaže, da bo mrežo rumeno-modrih v prihodnje vendarle branil nekdanji hrvaški reprezentant.
Po naših informacijah so na Obali poskrbeli za prestopno bombo in v svoje vrste privabili čuvaja mreže iz – Lazia. Da, prav ste prebrali, z rimskega Olimpica se bo preselil na Bonifiko. In sicer 32-letni Ivan Vargić, ki je v preteklosti blestel v dresu Rijeke pod vodstvom Matjaža Keka, leta 2016 pa ga je hrvaški selektor Ante Čačić uvrstil v zasedbo za evropsko prvenstvo v Franciji. Še pred tem pa mu je uspel sanjski prestop – v svoje vrste ga je privabil Lazio, ki je Rijeki zanj odštel 2,7 milijona evrov odškodnine. Toda prave priložnosti v večnem mestu ni dočakal, Simone Inzaghi nanj še vedno ne računa. Italijanski velikan ga je tako najprej posodil Rijeki, v pretekli sezoni je s statusom posojenega igralca branil mrežo ciprskega Anorthosisa, v serie A pa je dočakal le debi; njegov edini nastop se je zgodil 21. maja 2017 proti Interju, ki je na Olimpicu slavil s 3:1.
Ivan Vargić ima pogodbo z Laziem sklenjeno do poletja, in ker je povsem na stranskem tiru, se je odločil, da jo v želji po vrnitvi v tekmovalni ritem prekine. To bo, presenetljivo, storil v Kopru. Iz zelo zanesljivega vira smo dobili namig, da naj bi se z vodilnimi možmi vodilnega slovenskega drugoligaša že dogovoril o vseh podrobnostih sodelovanja. Če v zadnjem trenutkov ne bo zapletov, bo že danes prišel v Koper in podpisal 1,5-letno pogodbo ter se pridružil treningom novih soigralcev.

vargic

Članki iz rubrike