Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

rb
rb
0 26.01.2020 10:08:28

DOGAJA SE! V slovenskem prvoligašu v glavni vlogi RUSKA DIREKTORJA. Ponudbe za TRI IGRALCE ...

Jurij Kodrun
Celjski nogometaši so zapustili domače okolje, Dušan Kosić in njegovi varovanci so odpotovali v Turčijo, kjer bodo opravili osrednji del priprav. Medtem je zanimivo tudi v klubskih pisarnah, pogovori z ruskimi vlagatelji so v zaključni fazi.

Za Celjani je prvi del priprav, osrednjega bodo opravili v Turčiji, kjer bodo ostali do 9. februarja in v tem času v odličnih razmerah odigrali štiri prijateljske preizkušnje. Nasprotniki bodo kazahstanski Šahtar iz Karagandija, poljska zasedba Pisat Gliwice, beograjska Crvena zvezda in ruski Šinik iz Jaroslava.

"Dozdajšnji del vadbe je minil po predvidenem programu in mirno, dela se zares odlično. Fantje so zagnani in motivirani, ustvarili pa smo razmere, v katerih lahko razmišljajo le o svojih obveznostih. O nogometu. S trenutno podobo ekipe smo res lahko zadovoljni," je dejal Zoran Podkoritnik. 


Za zdaj so v knežjem mestu poskrbeli za dve okrepitvi. Novi moči sta Advan Kadušić iz Bosne in Hercegovine in Domantas Antanavičius iz Litve, dogajanja v nasprotno stran pa ni bilo. "Lahko povem, da smo dobili konkretne ponudbe za tri igralce, vendar nočemo nikamor hiteti. Na voljo imamo še dovolj časa za razmislek in odločitev," je povedal direktor celjskega prvoligaša.
So morda odhodi 'na čakanju' zaradi ruskih vlagateljev, ki so po naših informacijah tik pred vstopom v klub? "Ne, to s tem nikakor ni povezano," je odločno zagotovil Zoran Podkoritnik, ki že nekaj časa ne skriva, da so v knežjem mestu zelo intenzivno v stikih z za zdaj še vedno morebitnimi investitorji. Kajpada nas je zanimalo, kako daleč ali blizu je v tem trenutku sklenitev partnerstva. "Pogodba še ni usklajena do te mere, da bi bili z njo zadovoljni. Upravni odbor je imel določene zahteve, pogovori potekajo oziroma se nadaljujejo. Rešujemo stvari," je odvrnil prvi celjski operativec. Več niti po naključju ni želel razkrivati, iz drugih virov pa smo izvedeli, da naj bi bila sklenitev posla le še vprašanje dni.



Spomnimo, da v Celje prihajajo 'močni igralci' z obilo izkušnjami na najvišji ravni. Iz premier lige. Na straneh našega časopisa smo že pred kar nekaj časa ekskluzivno razkrili, da na stadion Z'dežele prihaja skupina, v kateri je v glavni vlogi ruski poslovnež Maxim Demin, ki je stoodstotni lastnik Bournemoutha, svoj delež pa ima tudi v švicarskem prvoligašu Zürichu in nemškem tretjeligašu Uerdingnu, ki ga je pred dnevi okrepil dober znanec s slovenskega prizorišča Rijad Kobiljar.
Iz zanesljivega vira smo dobili namig, da je medtem že jasno, kdo bo v novi organizacijski strukturi zasedel najpomembnejša položaja. Po teh navedbah naj bi naloge direktorja prevzel Valerij Kolotilo, ki že nekaj let živi na sončni strani Alp. Zoran Podkoritnik bi postal njegov najtesnejši sodelavec, za sestavljanje igralskega mozaika pa bo menda odgovoren Alexej Zinin, ki je bil v preteklosti že športni direktor Krasnodarja, bil pa je tudi del administracije moskovskega Spartaka. Bržčas bo prišel še kakšen nov obraz, zato pa je bojda že dogovorjeno, da Dušan Kosić ostaja na trenerski klopi, ruski kapital naj bi v prvem valu poskrbel za štiri ali pet okrepitev v igralski zasedbi.

Članki iz rubrike